Ujedinjeni Narodi ismijali Komšića! Ministar iz Gruda nastavlja raditi

Datum objave: 24.04.2019   Broj čitanja: 1094
Da je Željko Komšić i u lokalnim, a kamoli u međunarodnim okvirima nevažan i destabilizirajući faktor, još se jednom potvrdilo nakon što su UN-u s podsmijehom odgovorili na njegovo prosvjedno pismo.
Ujedinjeni Narodi ismijali Komšića! Ministar iz Gruda nastavlja raditi

 

U pismu, referira se na Ministarstvo za državnu imovinu Republike Hrvatske zbog bh. radničkih odmarališta na Jadranu, a koji desetljećima nikog nisu zanimali, dok nije došao Goran Marić, ministar iz Gruda, i počeo rješavati probleme.

 

"Za sada smo učinili prvi korak. Imajući u vidu međunarodne konvencije, kojima se reguliraju međusobni odnosi zemalja, na sjednici Predsjedništva BiH iz decembra 2018. godine zaključili smo da se uputi nota generalnom sekretaru UN-a kao depozitaru međunarodnih sporazuma, kako bismo ga obavijestili da RH krši ili ne poštuje Sporazum o sukcesiji bivše SFRJ, kojim su uređena pitanja imovine svih bivših republika. Pismo je otišlo i imamo potvrdu da je o njemu generalni sekretar UN-a upoznat", ističe Komšić upravo tim gore riječima, a pošto se nelegitimni hrvatski član Predsjedništva njima služi, nismo ih prevodili.

 

U UN-u su kazali da se neće baviti Komšićevim pismima.

 

Šefica ureda Antonija Guterresa kazala je kako generalni tajnik Ujedinjenih naroda neće postupiti po zahtjevu Bosne i Hercegovine jer nema nikakvih obveza u pogledu rješavanja sporova koji iz njega nastanu, te da se u slučaju eventualnog spora BiH obrati nekoj od međunarodnih arbitraža.

 

- Prema tome, "Prvi korak" o kome govori Komšić učinjen je unazad, ili u najboljem slučaju ustranu, što bi mu rekao bilo koji student prve godine pravnog fakulteta da ga je pitao za savjet. No očito je da njegova izjava, njegovo pozivanje na "međunarodne konvencije kojima se reguliraju međusobni odnosi zemalja" (koje konvencije?), kao i cijeli pokušaj internacionalizacije spora s Hrvatskom i uvlačenje u priču Ujedinjenih naroda i njihova Generalnog tajnika nema za cilj da se spor rješava, već da se zabavi domaća javnost i da se stvori dojam kako se Predsjedništvo bavi i nekim konkretnim pitanjima iz svojih ustavnih nadležnosti, a ne samo kadroviranjem i trošenjem proračunskog novca - kazao je bivši veleposlanik BiH pri UN-u, Ivica Dronjić.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio