Prva u BiH ŽZH usvaja Platformu za mir

Datum objave: 26.04.2019   Broj čitanja: 378
ŽZH će, ovim činom, postati prva županija koja će usvojiti Platformu za mir te će, na taj način, poslati poruku da su građani opredijeljeni za sigurnu, prosperitetnu i mirnu BiH..
Prva u BiH ŽZH usvaja Platformu za mir

 

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ŽZH) u utorak, 30. travnja, u okviru šeste redovite sjednice koja počinje u 11 sati, glasovat će o usvajanju Platforme za mir.

 

ŽZH će, ovim činom, postati prva županija koja će usvojiti Platformu za mir te će, na taj način, poslati poruku da su građani Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda, kao i dosad, opredijeljeni za sigurnu, prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu.

 

Platformu za mir do danas su usvojili Vijeće ministara BiH i oba doma Parlamentarne skupštine BiH, 12 lokalnih skupština i vijeća, te su je potpisali svi načelnici i gradonačelnici zajednica u kojima djeluje USAID-ov projekat PRO-Budućnost, potom mediji, vladika Grigorije, kardinal Vinko Puljić, muftija mostarski Salem ef. Dedović, udruge žrtava rata iz svih naroda, te devet parlamentarnih političkih stranaka.

 

"Platforma za mir" rezultat je intenzivnog i dugotrajnog rada USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS u više od 70 lokalnih zajednica u BiH i kreiran je u formi deklaracije iz koje proizlaze konkretne terenske aktivnosti.

 

Ovaj strateški dokument šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio