Senad Avdić: Od Miloševićevog do Komšićevog potrčka i megafona

Datum objave: 30.04.2019   Broj čitanja: 689
U trenucima dok na svaki način kroz propalu "Slobodnu Bosnu" pokušava obraniti lik i djelo propale političke dinastije Čampara, Senada Avdića udario je grom iz vedra neba.
Senad Avdić: Od Miloševićevog do Komšićevog potrčka i megafona

 

Nakon samohvalisanja u njegov patriotizam i tobožnju borbu protiv velikosrpske politike, Vlastimir Mijović, ugledni bh. novinar, dao je izjavu za "The Bosnia Times" i razobličio propagandnu varalicu Avdića, piše Avaz.

 

Mijović je oduzeo Avdiću legitimaciju navodnog borca protiv Miloševića i vrlo ga precizno podsjetio – što je lako potvrditi Avdićevim tekstovima u beogradskoj „Mladosti“ – koliki je Avdić bio propagator balkanskog kasapina Slobodana Miloševića dok je bio glavni urednik spomenute novine.

 

Dodatno, Avdić je iz tog vremena važio i kao intimus prošle sedmice preminule Mirjane Marković-Milošević, supruge ratnog zločinca Slobodana Miloševića. Postoji novinarska legenda kako joj je Avdić slao cvijeće svakom prigodom (jer je ova bila poznata po cvjetiću koji je nosila u kosi), a Mijović je brutalno Avdiću priopćio u lice da su njih dvojica bili na različitim stranama: Mijović na strani slobodne BiH i protiv velikosrpske politike, a Senad Avdić na strani Miloševića i njegove supruge.

 

Danas Avdić uživa podršku Željka Komšića, koji mu je suprugu poslao na novu ambasadorsku destinaciju. Po drugi put. Uz taj klijentelizam, Avdić je dio karamazovske hobotnice koji će svojim čitateljima objasniti sve osim sljedećega – kako su to Dubravko i Aljoša Čampara, kao dezerteri, uredno polagali ispite na Sarajevskom univerzitetu, a istovremeno bili u inozemstvu.

 

Dezerteri su ostali u sigurnom inozemstvu, nema dokaza da su ulazili u opkoljeno Sarajevo, ali njihovi indeksi jesu, a Senad Avdić je iz opkoljenog Sarajeva bio sklonjen u mirniju Zenicu.

 

Mijoviću treba čestitati što je Avdića podsjetio na njegovu izdajničku prošlost, a treba očekivati od Tužiteljstva BiH da i Dubravka Čamparu podsjeti na kaznenu odgovornost zbog ometanja rada pravosuđa, nagovaranje pojedinaca na lažno svjedočenje, montiranje optužnica...

 

Avaz.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Slobodna bosna04.05.2019 17:46 sati
    Propali novinar propalih novina propale države jednom rječju propalica
  • Propalica03.05.2019 22:21 sati
    Pijanica propalica i slijepi svirač koji svira kako se naruči za neku sivu. Njegov rođo Avdo Avdić AV AV novinar uzeo ga za glavnog savjetnika
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio