Dan rada u BiH: Plaće minimalne, radnici obezvrijeđeni

Datum objave: 01.05.2019   Broj čitanja: 582
Prije nekoliko mjeseci, jednom bh. menadžeru koji je bogatstvo stekao zahvaljujući poduzetnim pretcima, a ne napose vlastitim sposobnostima, čovjek je odvalio šamar nakon što je pričao kako će riješiti problem nedostatka radnika.
Dan rada u BiH: Plaće minimalne, radnici obezvrijeđeni

 

Planirao ga je riješiti uvozom radnika koje će još slabije platiti i još više obezvrijediti, pa od stalnih i starih radnika, neka ide kome se ide.

 

Raditi u BiH odavno nije privilegija. Zemlju su kroz prethodne godine napustili brojni, velike tvrtke suočavaju se s nedostatkom kadra, međutim ni to nije motiv da se podignu plaće i da to ljudi koji su ostali značajnije osjete.

 

Minimalna plaća je oko 380 KM, mirovine oko 370 KM, prosječna oko 900 KM, a potrošačka košarica 2000 KM. Samo čarobnjak to može preživjeti.

 

U toj atmosferi BiH je dočekala Međunarodni praznik rada.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Istina02.05.2019 05:11 sati
    Post comunist sindrom sa gradjanskom opcijom, naravno da je tuzno biti gradjanin treceg reda sa tri shnite kruha penzije ili place ako i to ostane pored neisplacenih racuna za zivotnu egzistenciju.. Djeca revolucionara nisu proracunala nishta o buducnosti kako ili zashto sa zasicenim trzishtem ili zastarjelom technologijom i prenapucenim bilionskim ciframa radnika koje nece nitko ili ako hoce onda su to djelomicno vremensko kratki odnos rada na bilo kojem poslu bez garancije sa stalnim poslom.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio