FOTO: Bandić kuhao, častio sa 60 tisuća porcija graha, dijelio cvijeće...

Datum objave: 01.05.2019   Broj čitanja: 523
Od ranog jutra, u park Maksimir stižu Zagrepčani i njihovi gosti. Na ulazu u park postavljena su tri štanda na kojem sindikati prikupljaju potpise građana za svoju referendumsku inicijativu "67 je previše", kojom se između ostalog traži povratak dobi za odlazak u mirovinu sa 67 na 65 godina života.
FOTO: Bandić kuhao, častio sa 60 tisuća porcija graha, dijelio cvijeće...

 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić stigao je oko 10 sati u park Maksimir praćen bubnjarima i djevojkama u narodnim nošnjama, te produžio do kotlića u kojima je skuhano 60 tisuća porcija graha koje će gradonačelnik podijeliti. Nedaleko od njega, SDP-ovi kandidati za eurozastupnike predvođeni predsjednikom stranke Davorom Bernardićem dijelili su karanfile.

 

"Pola ljudi u Hrvatskoj radi za plaću ispod pet tisuća kuna, više od milijun i dvjesto tisuća ih je na rubu siromaštva. SDP će sljedeći tjedan u Saboru raspravljati o našem planu za povećanja plaća", najavio je Bernardić, a prenosi N1.

 

Predsjednici sindikalnih središnjica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) i Matice hrvatskih sindikata (MHS) Mladen Novosel, Krešimir Sever i Vilim Ribić u 12 sati bi se s velike pozornice u parku Maksimiru prigodnim riječima trebali obratiti okupljenim građanima. Riječ je o sindikatima koji su pokrenuli referendumsku inicijativu "67 je previše".

 

Zagrepčane i njihove goste u parku Maksimiru očekuje i prigodan kulturno-umjetnički program.

 

Na Vidikovcu će od podneva nastupiti Puhački orkestar ZET-a te potom Puhački orkestar HKUD Željezničar i Puhački orkestar DVD Kašina.

 

FOTO: CROPIX

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio