FOTO: Grude i Mostar obilježavaju Šimićeve dane i slave njegova djela

Datum objave: 01.05.2019   Broj čitanja: 893
U sklopu 56. po redu Šimićevih susreta, u maloj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru održan poetski kolaž o Antunu Branku Šimiću.
FOTO: Grude i Mostar obilježavaju Šimićeve dane i slave njegova djela

 

Otvorili su ga studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostar. Na kolažu su prisustvovali, uz zainteresirane goste i ljubitelje Šimićevog lika i dijela, i učenici osnovnih škola A.B. Šimića i Ilije Jakovljevića.

 

Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, izrazio je zahvalnost organizacijskom odboru i Društvu hrvatskih književnika Herceg-Bosne na omogućavanju organizacije ove manifestacije, te rekao kako je ponosan što se ona održava 56. put, piše Hrvatski medijski servis.

 

“Djelo Antuna Branka Šimića je hrvatska kulturna baština, te kulturna baština cijeloga svijeta. Šimić je nedjeljiv, koliko god mi njega usko i zavičajno, iz sebičnih razloga promatrali” rekao je Grizelj.

 

Nakon Poetskog kolaža, predstavnici Odbora 56. Šimićevih susreta položili su cvijeće na spomenik A.B. Šimića u Mostaru.

 

Grudsko izaslanstvo činili su načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, pročelnik ureda za kulturu Srećko Mikulić i drugi ugledni gosti i prijatelji kulture s područja općine Grude.

 

Grude.com

 

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio