Sarajevu obnavljaju kuće i zgrade: Zašto u hrvatskim županijama nema ovakvog projekta?

Datum objave: 07.05.2019   Broj čitanja: 623
U okviru projekta Model poboljšanja energetske efikasnosti u građevinarstvu na području Sarajevske županije kojeg implementira Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, zatvoren je prvi Javni poziv za prijavu objekata.
Sarajevu obnavljaju kuće i zgrade: Zašto u hrvatskim županijama nema ovakvog projekta?

 

Zainteresiranost i odziv stanovnika Kantona Sarajevo u okviru prvog Javnog poziva je bio velik jer do 30. travnja 2019. godine, do kada je bio otvoren Javni poziv, zaprimljeno je 379 prijava. Od ukupnog broja pristiglih prijava, 71 posto su za individualne stambene objekte i 29 posto za objekte kolektivnog stanovanja.

 

Za razliku od kantona, županije, koliko je poznato, nemaju ovakvih projekata. Partnerske banke koje pomažu Sarajlijama u projektu su Unicredit, BBI i Sberbank.

 

Neophodne informacije o projektu građani mogu dobiti putem internet stranice www.uredee.ba, e-mailom: info@uredee.ba, izravno u Uredu za energetsku efikasnost pri SERDA-i (Kolodvorska 6) ili putem telefona: 033 652 935.

 

Dok se u hrvatskim područjima radi, Sarajevo se, očito, gradi, a uz to pomognu i banke koje također rade i na hrvatskim područjima, međutim... nije svakome isto...

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio