FOTO: Dževdet Tuzlić okupio Hercegovce! Doajen bh. novinarstva slavi 40 godina rada

Datum objave: 09.05.2019   Broj čitanja: 881
Knjiga "Život na stiku - 40 godina na radiju, televiziji i printanim medijima" jednog od doajena bh. novinarstva, sudionika i svjedoka kulturnog života u BiH Dževdeta Tuzlića, predstavljena je večeras u Mostaru.
FOTO: Dževdet Tuzlić okupio Hercegovce! Doajen bh. novinarstva slavi 40 godina rada

 

Knjiga objedinjuje dio opusa, sadržanog u susretima s nekim od najeminentnijih aktera svjetske, europske, regionalne i bh. kulturne scene. Ona je svojevrsno dokumentarno putovanje kroz vrijeme od sredine 70-ih do danas, koje je na promociji pokrepljeno isječcima iz novina, audio i vizualnim materijalnima intervjua i drugih novinarskih formi koje je ovaj svestrani novinar upražnjavao proteklih 40 godina profesionalnog bavljenja novinarstvom.

 

Dževdet Tuzlić jedan je od najpoznatijih bh. medijskih djelatnika, jedan od najboljih na ovim prostorima kad je urednički i voditeljski posao u oblasti kulture u pitanju.

 

Dževdet Tuzlić rođen je 3. kolovoza 1955. godine u Kotor Varošu. Gimnaziju je završio u Banjoj Luci 1974. godine, a 1978. diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, Odsjek žurnalistika.

 

Prvo profesionalno zaposlenje dobio je na drugom programu Radio Sarajeva, gdje je 1981. ustanovio emisiju "Treća dimenzija" koja je trajala 11 godina. Istovremeno je bio dopisnik drugog programa Radio Beograda, prištinskog "Jedinstva", zagrebačkog "Oka", "Omladinskih novina" iz Beograda, Radio Kopra i Radio Ljubljane i zagrebačkog tjednika "Danas".

 

Urednik je i voditelj emisije "Ususret Večernjakovom pečatu".

 

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio