Stiže nam veliko nevrijeme! Životinje ga već predosjetile! Strahuje se i od poplava

Datum objave: 11.05.2019   Broj čitanja: 2152
Domovi zdravlja već su puni zbog poteškoća uzrokovanih vremenom, a najgore nam tek dolazi tako da vijest počinjemo apelom na kronične bolesnike da se pridržavaju propisanih terapija od strane liječnika.
Stiže nam veliko nevrijeme! Životinje ga već predosjetile! Strahuje se i od poplava

 

U Bosnu i Hercegovinu i zemlje okruženja ove nedjelje stiže veliko nevrijeme, a koliko se kiše očekuje, najbolje govori činjenica da se sastala krovna Uprava civilne zaštite kako bi se djelovalo na mjerama obrane od poplava. Strahuje se da bi se mogla ponoviti 2014. kad su tisuće ljudi ostale bez domova.

 

U RS-u izdan je apel ljudima što činiti tijekom i nakon poplava, a savjetuje se da se prati lokalni radio, portali i TV program, te da se slijede sve emitirane instrukcije, da se namještaj udalji od dosega vode, da se isključe strujni prekidači i kućni aparati iz utičnica. Također, ako kiša bude obilnija kao što se očekuje, na vrijeme pripremite vodu koja je za piće.

 

Podsjećamo, vodostaj Save je u porastu duž cijelog toka kroz Posavsku županiju. Na području općine Gračanica, rijeka Spreča se izlila iz korita i u priobalnom području poplavila oko 15 ha poljoprivrednog zemljišta.

 

Da će veće nevrijeme tvrde i mještani Gradca i Makarske rivijere. Naime, delfini su došli praktički do obale, a to je znak dolaska većeg nevremena.

 

Pratite upozorenja!

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio