Čović: Zatražit ću da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara BiH

Datum objave: 13.05.2019   Broj čitanja: 363
Kada je u pitanju podjela resora, Čović je dodao da je taj dio, što se njega tiče, definiran i da se o tome nema što više razgovarati.
Čović: Zatražit ću da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara BiH

 

Na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u ponedjeljak u Mostaru otvoreno je nekoliko aktualnih tema koje se odnose na daljnji tijek unutarstranačkih izbora, a koji se, po riječima predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, moraju završiti do 15. srpnja.

 

Vezano za uspostavu vlasti na državnoj razini, Čović je kazao da je donesen zaključak da se u razgovoru s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom i liderom SDA Bakirom Izetbegovićem zatraži što žurnija uspostava Vijeća ministara u BiH.

 

- Zaključili smo da sutra, u razgovoru s Izetbegovićem i Dodikom, zatražim, a to je definitivno stav HDZ-a BiH, da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara u BiH sukladno razgovorima koje smo vodili i da tu prolongiranja više nema - izjavio je Čović nakon konstituirajuće sjednice stranačkog predsjedništva.

 

Po njegovim riječima, ako uskoro ne dobije legitimne predstavnike vlasti Bosna i Hercegovina može ući u "nesagledivu krizu" te će stoga HDZ BiH insistirati na što bržoj uspostavi vlast, primarno na razini Vijeća ministara BiH.

 

Kada je u pitanju podjela resora, Čović je dodao da je taj dio, što se njega tiče, definiran i da se o tome nema što više razgovarati.

 

Osvrnuo se i na predstojeće izbore u Republici Hrvatskoj za Europski parlament, najavivši da će sljedeće nedjelje predstavnici HDZ-a BiH biti u Zagrebu, gdje će se sastati s predstavnicima HDZ-a Hrvatske.

 

- Izbori su za Europski parlament, ali smo dobili šansu da kao politički subjekt imamo čak uvjetno svog predstavnika jer je Željana Zovko i prijedlog HDZ-a BiH. Onda se moramo na drugačiji način i angažirati - istaknuo je Čović.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio