U Mostaru predstavljanje knjiga fra. Ante Marića

Datum objave: 13.05.2019   Broj čitanja: 296
U sklopu Mostarskog proljeća 2019. – XXI. dana Matice hrvatske u Mostaru, u utorak, 14. svibnja u 19 sati, u Hotelu Mostar, bit će priređeno predstavljanje knjiga dopredsjednika Matice hrvatske Mostar fra Ante Marića ''PLAČU LI JELENI?'' i ''TAKO JE DOBRO S TOBOM KRIŽ NOSITI'' (Tekstovi razmatranja uz Put križa).
U Mostaru predstavljanje knjiga fra. Ante Marića


U programu sudjeluju: fra Gabriel Mioč, Dragan Marijanović, Gojko Jelić, fra Stanko Mabić, fra Ante Marić.

 

Glazbeni će prinos dati Anica i Karlo Milićević, a moderatorica je Misijana Brkić Milinković.

 

Tekstovi razmatranja uz Put križa autora fra Ante Marića, nastali su prikupljanjem tekstova koje je autor objavio u korizmenim brojevima lista Franjinim stopama u posljednjih šest godina. Knjiga tako donosi šest različitih razmatranja za šest korizmenih tjedana.

 

U svakoj fra Antinoj rečenici očituje se duboka proživljenost s mukom našega Spasitelja. Crpio ju je iz vlastitih križeva, križeva braće fratara i križeva ovoga hercegovačkog puka.

 

Fra Antin križni put još je jedan doprinos u razvijanju ove pobožnosti koja se razvila i proširila u cijeloj Crkvi, baš zaslugom sinova svetoga Franje.

 

Sve naše crkve su urešene lijepim umjetničkim ostvarenjima – bilo u slici ili kipu, a prisutni su i križni putevi na otvorenom.

 

Teško je napraviti izbor najboljih ostvarenja, ali nismo tome ni težili.

 

Ogranak Matice hrvatske u Širokome Brijegu na ovaj način želi proširiti ovu drevnu katoličku pobožnost, zahvaliti autoru na svemu što je u pisanim tragovima ostavio Hercegovini, a autorima umjetničkih djela dati prigodu da se kroz likovni izraz iskažu najdublji vjerski osjećaji, pogotovu u ovo milosno, korizmeno razdoblje godine. (Gojko Jelić)

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio