Izlijevanje vode na kolnik i odroni blokirali prometnice

Datum objave: 14.05.2019   Broj čitanja: 561
Prometuje se po pretežito mokrim i skliskim kolnicima.
Izlijevanje vode na kolnik i odroni blokirali prometnice

 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

 

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa M-17, kao i na R-469 Banovići - Zavidovići (u mjestu Breštica), R-403a Cazin - Gata (u mjestu Tržačka Raštela), R-403b Cazin - Stijena - Ljusina i R-474 Perkovići - Novi Šeher.

 

Zbog odrona obustavljen je promet na M-4 Teslić - Kotor Varoš i R-473 Teslić - Tedin Han, dok je zbog aktiviranja klizišta promet obustavljen na M-4 Banja Luka - Prijedor (u mjestu Ramići).

 

Zbog vode na kolniku otežano se prometuje na dionicama M-5 Jajce - Mrkonjić Grad (u mjestu Jezero), M-15 Prijedor - Sanski Most (u mjestu Čarakovo) i M-16.1 Banja Luka – Prnjavor.

 

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

 

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

 

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

 

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-2 prolaz kroz Neum,
- M-4 Banja Luka (Rebrovac) - Čelinac, Teslić - Karuše,
- M-5 Jajce (most preko rijeke Plive), Busovača - Kiseljak,
- M-17 Tarčin - Konjic (Bradina), Tasovčići - Klepci (raskrižje M-17 i M-6),
- M-17.3 Buna - Masline,
- M-18 Semizovac - Vogošća, Olovo - Semizovac, Kladanj - Podpaklenik.

 

Zbog radova na R-418 Prozor - Tomislavgrad (dionica Podborsko raskrižje - Aćimići) promet je potpuno obustavljen. Alternativni pravac za osobna vozila je kroz naselje Sopot, dok se teretna vozila i autobusi preusmjeravaju preko Blidinja ili Bugojna.

 

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

 

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod - Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji).

 

Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.

 

Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet u ulici dr. Ante Starčevića (od hotela “Ero” do raskrižja s ulicom Vokića i Lorkovića).

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio