ŽZH usklađuje srednje strukovno obrazovanje s potrebama tržišta rada

Datum objave: 14.05.2019   Broj čitanja: 306
Na ovaj način omogućiti će se postizanje sustavne promjene obrazovnog procesa u području srednjeg strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih.
ŽZH usklađuje srednje strukovno obrazovanje s potrebama tržišta rada

 

Memorandum o suradnji u realizaciji projekta ''Podizanje kvalitete ponude srednjeg strukovnoga obrazovanja i povezanosti s potrebama tržišta rada u Županiji Zapadnohercegovačkoj – Obrazovanje za zapošljanje'', u okviru projekta ''Moja Budućnost'', koji implementira HELVETAS Swiss Intercooperation u BiH uz podršku Medicor i Hilti fondacija iz Lihtenštajna, potpisan je u utorak u dvorani Skupštine Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

 

Prije službenom potpisivanja novinarima su se obratili ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić, voditelj projekta ''Moja Budućnost'' ispred HELVETAS Swiss Intercooperation u BIH Sven Dominković te ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj.

 

Cilj projekta je pružiti podršku u procesu planiranja strateškog razvoja sustava obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj te unaprjeđenju javno-privatnog dijaloga na području strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u sektorima koji imaju najveću potrebu za unaprjeđenjem kompetencija radne snage i koji imaju najveći potencijal za zapošljavanje.

 

Na ovaj način omogućiti će se postizanje sustavne promjene obrazovnog procesa u području srednjeg strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, što u konačnici ima za cilj omogućiti obrazovanje i osposobljavanje kadrova koji će biti spremni odgovoriti na potrebe tržišta rada.

 

Planirano trajanje projekta je tri godine, a projekt se provodi u okviru razvojnog projekta ''Moja Budućnost'' koji implementira neovisna razvojna organizacija Helvetas iz Švicarske, uz financijsku podršku Medicor i Hilti fondacija iz Lihtenštajna.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio