Hrvatski iseljenik o sunarodnjacima: ‘Dođete u Njemačku, s jednom ili par platnih lista, dignete moćan auto i gladujete. Nije mi jasno’

Datum objave: 21.05.2019   Broj čitanja: 880
Najveća greška vam je što dođete u Njemačku, sa jednom ili par platnih lista, dignete moćan auto i gladujete.
Hrvatski iseljenik o sunarodnjacima: ‘Dođete u Njemačku, s jednom ili par platnih lista, dignete moćan auto i gladujete. Nije mi jasno’

 

Na Facebooku se pojavila objava jednog Hrvata gastarbajtera u Njemačkoj, koji je na ovoj popularnoj društvenoj mreži svojim sunarodnjacima koji žive i rade ili namjeravaju doseliti u Njemačku iznio svoje viđenje situacije boljeg života, te svojim postom izazvao cijeli niz reakcija, lajkova i komentara, piše Croexpress.

 

“Nije mi jedno jasno… ni kad sam bio u Hrvatskoj ni i sad dok sam u Njemačkoj…

 

Zašto svi koji dolaze u Njemačku gledaju da se zaposle u Frankfurtu, Stutgartu, Münchenu, Berlinu, a stanovi su jakooooo skupi i život općenito???

 

Ja živim u malome selu, potočić kraj kuće, priroda, Mercedes parkiran u garaži, ne jedem konzerve da bi imao za platit stan i za ratu kredita. Idem za Hrvatsku autobusom, više puta nego autom.

 

Najveća greška vam je što dođete u Njemačku, sa jednom ili par platnih lista, dignete moćan auto i gladujete. Radite u firmi i tražite mini job, umorni ste i loše volje… i to sve samo da bi kad idete kući došli sa Mercedesom ili BMW-om i njemačkim tablama, i da se vidi kako vam je dobro u obećanoj zemlji… ali pri tome gubite kilograme i bolesni ste itd.

 

U malom sam i lijepom selu, sa 10-tak kuća, prvi veći grad je svega 8 km, kuća sa trosobnim stanom, dvorištem, vrtom, potokom kraj kuće, igralište za djecu za 200 eura/mj. i režije 130.

 

Idem u HR veseo, i sretan se vraćam, nema nervoze kako ću ovaj mjesec platiti nešto od obaveza. Posla ima svugdje ako želiš raditi. Na primjer: bauštela 1900 brutto početna. Do posla 10 min autom. Busevi svuda voze, taxi karta 100 eura mj. i voziš se.

 

Zašto svi odlaze u ogromne gradove i plaćaju masne pare za stanovanje, umjesto toga, kupite djeci nešto lijepo. Razmislite i provjerite jel istina što vam pričam.

 

Ja, način na koji vi mnogi živite ne razumijem, i stalno nešto objavljujete i tražite, i tražite, a grcate u dugovima. Uzimate minuse sa konta, zadužujete se…

 

Pazite se i čuvajte, i ne oduzimajte djeci kruh iz usta jer može se bolje živjeti ako imaš malo mozga.”

 

Grude.com/Ero.tel

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ju21.05.2019 22:15 sati
    Živa istina znam takvih bar 5 još nedjeljom kod crkve daj zemljak posudi 50 evra
  • 21.05.2019 15:06 sati
    Ovaj ko da u Grudama živi.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio