Željana Zovko: Ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put su prioritet

Datum objave: 22.05.2019   Broj čitanja: 532
Prioritet i izborni program HDZ Hrvatske bio je ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put BiH.
Željana Zovko: Ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put su prioritet


"Moj ulazak u Parlament je nastavak ideje da se BiH što prije omogući kandidatski status. Mi smo radili na tome da se sve teme koje se tiču BiH i njenog europskog puta budu u fokusu i da BiH ne bude ispod radara. I moja zadaća je bila staviti fokus na to koliko se treba pomoći BiH i vratiti je na europski put".

 

Za tri dana počinju izbori za EU Parlament. I za ovaj mandat, na izbornoj listi HDZ-a kandidatkinja Željana Zovko koja je govorila u programu Dan uživo N1 TV.

 

Poziv Veleposlanstva Hrvatske u BiH da se u nedjelju odazovu na izbore za europski parlament?

 

"Apsolutno, imala sam razgovore sa nizom ljudi koji imaju hrvatsko državljanstvo u BiH. Obavila sam razgovore u Središnjoj Bosni i cijeloj BiH, kontinuirano boravim i razgovaram sa Hrvatima koji su zainteresirani dati svoj glas. To su izuzetno značajni izbori za Hrvate i one državljane koji mogu birati svoje predstavnike u EU parlamentu", kazala je Zovko.

 

Koliko su važni izbori za EU parlament za Hrvate u BiH?

"Prioritet i izborni program HDZ Hrvatske bio je ravnopravnost Hrvata u BiH i europski put BiH. Današnji premijer Plenković je otvorio vrata i omogućio tadašnjem predsjedatelju Čoviću da preda aplikaciju BiH za EU u trenucima kada su svi glasovi sa strane bili skeptični prema ovome potezu. Da u tom trenutku se nisu otvorila vrata, BiH danas ne bi bila potencijalni kandidat za europsko članstvo. Moj ulazak u Parlament je nastavak ideje da se BiH što prije omogući kandidatski status. Mi smo radili na tome da se sve teme koje se tiču BiH i njenog europskog puta budu u fokusu i da BiH ne bude ispod radara. I moja zadaća je bila staviti fokus na to koliko se treba pomoći BiH i vratiti je na europski put", dodala je ona.

 

Veleposlanica BiH i bliskost sa BiH?

"Ja BiH sam bila bliska i uvijek ću biti bliska. Tu sam rođena i sve sam učinila da BiH ostvari imidž svoj vani. Sve ono što radim je usmjereno da BiH nađe svoj smiraj i put i izađe iz letargičnog stanja u koje je zapala u posljednjih 25 godina i ono što činim kroz svoju ulogu je na dobrobit BiH i treba biti prepoznato kao takvo", kazala je Zovko.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • istina24.05.2019 16:01 sati
    Koliko je ostalo Hrvata a da se nisu odselili..ili oni koji su rodjeni u BiH nemaju nikakvo ljudsko pravo.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio