Na samrti priznao kćeri: Kupio sam te za 30 tisuća KM

Datum objave: 22.05.2019   Broj čitanja: 1157
Kćeri, vrijeme je da saznaš pravu istinu, nisam te usvojio, već kupio, oprosti mi i nađi prave roditelje i sestru, rekao je na samrti Nišlija, koji je 1981. godine usvojio ukradeno dijete.
Na samrti priznao kćeri: Kupio sam te za 30 tisuća KM

 

Kurir piše o šokantnoj priči iz Niša i Aleksinca o razdvojenim blizankama i njihovom kasnijem susretu. Prijatelj obitelji ispričao je što se sve događalo u protekla skoro četiri desetljeća.

 

U bivšoj Jugoslaviji ovaj stravičan kriminal bio je skoro pa trend.

 

- Moja prijateljica rodila je u Aleksincu 1981. Dobila je blizanke. Međutim, poslije poroda rečeno joj je da jedna beba nije preživjela, ali da je druga dobro. Rekli su joj: „Imate drugo dijete, budite sretni, ono je preživjelo.“ Godine su prolazile, ali majka kao da je predosjećala da joj je druga kćer ipak živa. Prve sumnje počele su da se javljaju kada su joj stizali pozivi za cijepljenje za obje kćeri, kao i pozivi za školu. Sve vrijeme je objašnjavala da joj je drugo dijete mrtvo.

 

Kada je zatražila osmrtnicu prema riječima sugovornika, uslijedio je šok.

- Nisu je mogli pronaći, nije bilo dokaza da je druga kćer umrla. Onda je ova obitelj počela bitku za istinu - kaže izvor.

 

Gotovo u isto vrijeme sudbina je umiješala prste i u Nišu - sestra blizanka saznala je pravu istinu.

 

- Par iz Niša koji nije mogao imati djecu rekao je djevojčici da je usvojena, ali nije znala da je ukradena. Osamdesetih godina prošlog stoljeća bio je kompliciran proces usvajanja djece, a očigledno je da je postojao razrađen sustav krađe beba. Tako je i ovaj čovjek, koji je inače iz ugledne obitelji, riješio da kupi dijete. Kako je kasnije priznao, osim 30.000 maraka, dao je i pečeno prase i litar rakije za čast - priča izvor Kurira.

 

Godine su prolazile, a djevojčica je danas uspješna poslovna žena koja živi u inozemstvu i u Nišu. Poslije gotovo četiri desetljeća prava majka i sestre ponovo su bile zajedno.

 

- Bio je to emotivan i dirljiv susret. Ipak, ukradena kćer smogla je snage da joj kaže: „Vi ste moja biološka majka, a ja vas ne doživljavam kao svoju majku. Moja mama je u Nišu i ona me odgajala.“ Ipak, ostale su u kontaktu. Druga kćer ima dvoje djece, pa im tetka dolazi na rođendane - priča sugovornik.

 

On objašnjava da ova obitelj slučaj nije prijavljivala Komisiji za nestale bebe niti su htjeli da je iznose u medije, ali da je pokrenuta istraga, koja je obustavljena jer su liječnik koji je obavio porod, kao i ostali potencijalno osumnjičeni iz tog vremena u međuvremenu preminuli.

 

Grude.com/Kurir

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio