I Gruđani se potpisali na čestitku za Guinnessa

Datum objave: 24.05.2019   Broj čitanja: 762
Večernjakov pečat na originalan i neponovljiv način obilježio je i vrijedan jubilej Večernjeg lista – 60 godina postojanja na medijskoj sceni. Svi posjetitelji u Kosači imali su prigodu na ulazu u dvoranu svojim potpisom čestitati Večernjem listu ovu značajnu obljetnicu.
I Gruđani se potpisali na čestitku za Guinnessa

 

Stvaranje neponovljive rođendanske čestitke koju su gosti Večernjakova pečata potpisivali na ulazu u dvoranu izravno su mogli pratiti i milijuni gledatelja ispred TV ekrana. Da je ona imala i planetarnu dimenziju, otkrio je u obraćanju uživo gledateljima Večernjakova pečata izvršni direktor Večernjakova pečata Željko Andrijanić.

 

- Kao što smo prošle godine darovali tisuće cvjetova za Europu, tako ove godine darujemo tisuću potpisa za Večernji list koji slavi 60 godina uspješnog rada. Budući da je širina jedne Guinnessove čestitke bila tri metra sa znatno manje potpisa, možemo reći da smo Večernjaku darovali čestitku za Guinnessa - otkrio je Andrijanić.

 

Njegovo obraćanje ispraćeno je uz glazbenu podlogu rođendanske pjesme “Sretan rođendan”. Rođendansko slavlje Večernjeg lista, koji će službeno 1. srpnja proslaviti ulazak u sedmo desetljeće, “provlačilo” se kroz cijeli sinoćnji događaj.

 

Također, na čestitiku su se potpisali i Gruđani, od političkog vodstva, preko gospodarstvenika, medijskih i kulturnih djelatnika, Grudskih mažoretkinja koje su i ove godine uveličale defile Večernjakovog pečata i napravile špalir ispred Kosače do brojnih drugih.

 

Središnji događaj, vrhunac rođendanske proslave Večernjeg lista, bilo je uručivanje čestitke ovjekovječene s više od 1000 potpisa, koju je zamjenica glavnog urednika bh. Večernjaka uručila Draženu Klariću, glavnom uredniku Večernjeg lista. Čestitka za Guinnessa originalan je dar bh. čitatelja i prijatelja cijeloj obitelji Večernjeg lista koja je punih šest desetljeća jedan od stupova javnog informiranja građana Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

 

-Hvala Večernjem listu BiH, hvala Večernjakovom pečatu koji 18 godina promovira ono najbolje što BiH ima. Mi u Večernjaku smo jedna velika obitelj koja je već 60 godina s vama kad plačete i kad se smijete. Bili smo s vama kad smo pobjeđivali, ali kad je bilo i poraza. Sve u svemu, bili smo s vama kada se i nismo najbole razumjeli, ali smo se uvažavali. Ja mogu samo obećati da će Večernji list i sljedećih 60 godina biti s vama, poručio je Klarić.

 

Večernji list bio je i ostao drugo ime za novine u Hrvatskoj. U proteklih 60 godina na stranicama Večernjaka ispisivana je hrvatska i svjetska povijest, hvaljeni i kritizirani procesi i pojave u društvu, čitatelji educirani i informirani. Večernji list danas s ponosom može kazati kako je jedan od zaštitnih i prepoznatljivih brendova Hrvatske. Večernjakovci su na razne načine tijekom ove godine već obilježili svoj jubilej. Jedan od njih je i pokretna izložba naslovnica koja je obišla mnoge hrvatske gradove, podsjećajući na to kako se razvijala povijest Hrvatske i svijeta, ali i dokazujući kako je Večernji list tijekom šest desetljeća držao visoku razinu profesionalnosti pri uređivanju tekstova te da su tamo radili najbolji novinari. 
Zahvaljujući posebnom izdanju, Večernji list je i u Bosni i Hercegovini već godinama, pa i desetljećima, nezaobilazan čimbenik medijske scene. Poseban je značaj Večernjaka za Hrvate u Bosni i Hercegovini budući da je to najčitanija i najutjecajnija tiskovina na hrvatskom jeziku u državi u kojoj se najmalobrojniji narod grčevito bori za svoju ravnopravnost i status.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio