Preminuo otac Marije Ćorić iz Čapljine koju je ubila pijana vozačica

Datum objave: 27.05.2019   Broj čitanja: 5078
Tražim način da živim. Snašla nas je još veća tragedija. Zapravo, ne može biti veća od gubitka djeteta, ali u međuvremenu mi je umro i muž, rekla nam je Mladenka Ćorić, majka Marije (19), koja je poginula u prometnoj nesreći 23. listopada u Splitu.
Preminuo otac Marije Ćorić iz Čapljine koju je ubila pijana vozačica

 

Na Mariju, koja je u Poljičkoj ulici na pješačkom prijelazu prelazila cestu, naletio je automobil.

 

Na sjednici optužnog vijeća u cijelosti je prihvaćena optužnica protiv Ivane Tene Gotovac Soldić (39). Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tereti je da je autom naletjela na 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić, koja je preminula na licu mjesta.

 

- Moram skupiti snage i živjeti zbog druge svoje djece - rekla je majka Mladenka.

 

Gotovac Soldatić je optužena da je Audijem A3 prošla kroz crveno na semaforu. Vozila je 70 kilometara na sat, a djevojku je udarila prednjim bočnim dijelom automobila. Djevojku je udarac odbacio na travu, a Gotovac Soldatić je pobjegla s mjesta nesreće.

 

Uhićena je u Kranjčevićevoj ulici nekoliko sati nakon nesreće i tad joj je izmjereno 1,01 g/kg alkohola u krvi. Policiji je tad tvrdila da joj je auto ukraden, ali da to nije prijavila, odnosno da ona nije vozila. Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći sudac joj može izreći zatvorsku kaznu od 12 godina.

 

Odvjetnik Ivane Tene Gotovac Soldić, Zoran Mataić iz Slavonskog Broda, tražio je da se odustane od točke optužnice koja je tereti za nepružanje pomoći unesrećenoj.

 

 

- Optužnica sadrži dvije točke, jedna je izazivanje nesreće, a druga napuštanje, laički rečeno bijeg s mjesta nesreće. Ali bijega nema ako je žrtva na mjestu događaja mrtva, uz dužno žaljenje - rekao je Mataić.

 

24sata.hr

Preminuo otac Marije Ćorić iz Čapljine koju je ubila pijana vozačica
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio