Prve marke na svijetu u povodu obilježavanja Svjetskog dana oboljelih od upalnih bolesti crijeva (IBD)

Datum objave: 29.05.2019   Broj čitanja: 418
Izdanje maraka Hrvatske pošte Mostar predstavio je direktor Sektora prodaje Josip Bulić..
Prve marke na svijetu u povodu obilježavanja Svjetskog dana oboljelih od upalnih bolesti crijeva (IBD)

 

U Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja u Sarajevu održana je zajednička promocija poštanskih maraka koje su u povodu Svjetskog dana oboljelih od upalnih bolesti crijeva (IBD) izdali bh. poštanski operatori – Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH Pošta.


 

Marke su izdane na inicijativu Udruženja oboljelih od Morbus Crohna i ulceroznog kolitisa BiH. Nazočnima se obratila predsjednica Udruženja Alma Hadžić uz zahvalu svima koji su omogućili da se izdaju ove marke.

 

Izdanje maraka Hrvatske pošte Mostar predstavio je direktor Sektora prodaje Josip Bulić koji je istaknuo da ovim markama, prvim na svijetu na ovu temu, upozoravamo na bolest i probleme s kojima se oboljeli susreću.


 

Predsjednici Udruženja i autoru likovnog rješenja marke Samiru Hadžiću uručio je izdanje poštanskih maraka koje je izdala HP Mostar. Nazočnima su se obratili Neziran Đogo, izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte, i Zoran Protić, izvršni direktor za informacijsko - komunikacijske tehnologije, razvoj, prodaju i marketing Pošta Srpske.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio