Samo jedna Coca-Cola dnevno može povećati rizik od raka debelog crijeva

Datum objave: 05.06.2019   Broj čitanja: 577
Šećeri iz gaziranih pića uzrokuju ubrzan rast tumorskih stanica, potvrdila su istraživanja na američkom Sveučilištu..
Samo jedna Coca-Cola dnevno može povećati rizik od raka debelog crijeva


Rezultati su pokazali da gazirana pića, a posebno Coca-Cola, mogu uzrokovati rak i to točnije, rak debelog crijeva! Znanstvenici su krenuli s istraživanjem jer su primijetili kako se stopa raka probavog sustava kod ljudi ispod 35 godina, znatno povećala u SAD-u.

 

Dr. Lewis sa američkog Sveučilišta Cornell kaže da su otkrili kako glukoza i fruktoza iz takvih pića u kombinaciji sa kukuruznim škrobom ubrzavaju rast tumorskih stanica u crijevima, prenosi The Sun.

 

Jednu grupu miševa znanstvenici su hranili s visokom dozom fruktoze i kukuruznim škrobom. Doza je bila takva da je gotovo ista kao jedna limenka Coca-Cole dnevno, za ljude. Kao rezultat, kažu znanstvenici, tumorske stanice hranile su se šećerom i ubrzavale rast za čak dvostruko!

 

Naravno, važno je spomenuti kako su ovi eksperimenti provedeni na miševima koji su genetski modificirati tako da budu skloniji raku, pa se to možda ne može direktno prevesti na ljude. No, neka druga istraživanja već su potvrdila kako jako slatka hrana uzrokuje rast tumorskih stanica, a i prehrana općenito utječe na ovu bolest, ističu znanstvenici.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio