POTPISANI UGOVORI O DODJELI SREDSTAVA ZA OBJEKTE VODNOG GOSPODARSTVA U ŽZH – Evo što će se radi u općini Grude

Datum objave: 05.06.2019   Broj čitanja: 624
Ukupni iznos sredstava za 2019. godinu je 1.100.000,oo KM.
POTPISANI UGOVORI O DODJELI SREDSTAVA ZA OBJEKTE VODNOG GOSPODARSTVA U ŽZH – Evo što će se radi u općini Grude

 

Nakon što je Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela je Odluku o donošenju Plana utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2019. godinu, ovih dana potpisani su Ugovori o dodjeli tih sredstava gradovima i općinama sa područja Županije Zapadnohercegovačke.

 

Ukupni iznos sredstava za 2019. godinu je 1.100.000,oo KM.

 

Sredstva će biti dodijeljena:

 

Grad Ljubuški, za projekt Izvođenja radova i nabavka opreme u postupku izgradnje vodovodnih objekata Vodovod Ljubuški – Niska Zona, Podsustav Vojnići – Vodice – Dole – Greda;

 

Grad Široki Brijeg, za projekte Izgradnje kanalizacijskog kolektora u Širokom Brijegu-otplata investicijskog kredita, Izgradnja tranzitnog cjevovoda i sekundarne mreže dijela naselja Knešpolja, Izvođenje radova na izgradnji vodoopskrbne mreže naselja MZ Ljubotići, te Redovito održavanje i čišćenje kanala i hidrosustava Široki Brijeg;

 

Općina Posušje, za projekte Izgradnje distribucijskog cjevovoda Rakitno od čvora ZV3-CV5 i Izgradnja distribucijskog cjevovoda u smjeru Vir-Zagorje od ČV 42 do ČV 46A;

 

Općina Grude, za projekte Sanacije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda FAZA I i Izrada bušotine B2 za potrebe stabilizacije vodoopskrbe u GZ Grude, Pogana Vlaka-Poljanice i naselja Cerov Dolac.

 

Iznos ovih sredstava povećava se iz godine u godinu. Stavka od 450.000,oo KM od prije pet godina povećala se na 1.100,000,oo KM. Namjenskim utroškom ovih sredstava kroz suradnju Vlade ŽZH s gradovima i općinama grade se vodovodi i širi vodovodna mreža, kanalizacijski sustavi i sustavi odvodnje, tj. sve što se tiče vodnog gospodarstva.

 

Od 2014. godine do 2018. godine Vlada Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s gradovima i općinama uložila je preko 3.000.000,oo KM u objekte vodnog gospodarstva.

 

Ovim sredstvima sufinancirani su projekti Izgradnje tlačnog cjevovoda za vodovod Buhovo, kao i redovno očišćenje i održavanje kanala hidro-sustava grad Široki Brijeg, Izgradnja vodoopskrbnog sustava u Gospodarskoj zoni Grude, Pogana Vlaka – Poljanice, s poboljšanjem vodoopskrbe dijela Cerova Doca općina Grude, Izgradnja distribucijskog cjevovoda u smjeru Vir-Zagorje i smjeru Sutina u Rakitnu općina Posušje, te je sufinancirana otplata investicijskog kredita kod razvojne banke FBiH – vodoopskrba općina Ljubuški.

 

Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio