Ljudmila danas živi u Kijevu, da se 3 sata kasnije nesreća dogodila vatrogasac Vasilij bi bio živ

Datum objave: 09.06.2019   Broj čitanja: 2684
Dojmovi oko serije 'Černobil' ne stišavaju se već tjednima. Ekipa sa seta nekoliko puta je govorila o tome kako je serija nastala, a gotovo svi likovi su stvari, izuzev nuklearne fizičarke Ulane Khomyuk.
Ljudmila danas živi u Kijevu, da se 3 sata kasnije nesreća dogodila vatrogasac Vasilij bi bio živ

 

Stvaran lik je i vatrogasac Vasilij Ignatenko te njegova supruga Ljudmila. U seriji je prikazano kako Ignatenko ide gasiti požar u nuklearnoj elektrani, dok trudna Ljudmila ostaje kod kuće.

 

Nakon toga Vasilija odvoze u bolnicu u Pripjatu, a zatim i u Moskvu, gdje ga trudna Ljudmila posjećuje bez obzira na opasnost. Vasilij Ignatenko umire u mukama, a Ljudmila nakon toga rađa djevojčicu koja od posljedica radijacije umire četiri sata nakon rođenja.

 

Ljudmila trenutačno živi u Kijevu. O svojoj sudbini progovorila je u knjizi Glas iz Černobila koja je nastala prije serije. Autorici knjige Svetlani Aleksijevič ispričala da su dan kasnije ona i Vasilij trebali ići u Bjelorusiju u posjetu njegovim roditeljima i da je on od četiri ujutro trebao biti slobodan od dežurstva. Reaktor je eksplodirao oko jedan sat iza ponoći pa je Ignatenko otišao gasiti jer je mislio da se radi o običnom požaru.

 

U knjizi je Ljudmila opisala posljednje dane njegovog života i puno su strašniji nego što je to prikazano u seriji.

 

- Svaki dan sam upoznavala drugu osobu. Posljednja dva dana iskašljavao je komadiće svojih pluća i jetre. Gušio se u vlastitim organima. Zamotala bih ruku u zavoj, stavila mu je u usta i vadila to - otkrila je Ljudmila. Vasilij je umro u 25. godini i sahranjen je u limenom lijesu ispod betona, zbog činjenice da je njegovo tijelo i dalje bilo radioaktivno.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio