Gradonačelnica u Supetar vratila komunizam i zabrane! TORCIDA reagirala

Datum objave: 10.06.2019   Broj čitanja: 324
Ivana Marković, gradonačelnica Supetra nema nikakvih rezultata iza sebe osim što je odbila financijsku pomoć Počasnom bleiburškom vodu, kojeg je okarakterizirala kao naslijeđe fašističke NDH pod kojom su počinjeni stravični zločini.
Gradonačelnica u Supetar vratila komunizam i zabrane! TORCIDA reagirala

 

Od tada Marković postaje poznata.

 

Rijetki znaju da su partizani na Braču činili masovne pokolje nad ženama i djecom tih 40-ih godina, a koliko je u tome sudjelovala obitelj Ivane Marković, to je u hrvatskim medijima teško pronaći, međutim s obzirom na njenu reakciju i činjenicu da je svim medijima koji kritiziraju sve što je hrvatsko dala izjavu nakon svoje odluke, onda je nejasno zašto se to ne propita.

 

S obzirom da je to bilo u mjesecu studenom, gradonačelnici koja ništa konkretno ne radi nestalo je medijske pompe, pa je odlučila istu priskrbiti napadom na Torcidu.

Da stvar bude gora, gradonačelnica je danas zabranila Torcida kup koji je humanitarnog karaktera, a razlog je to što je šačica huligana napala četvero ljudi na Supetru. Unatoč nedopustivom napadu na Supetru, Torcida kup nije trebalo zabraniti, a gradonačelnici bi bolje bilo da je povećala sigurnost svih žitelja u gradu, a ne populizmom nalaziti put do medija i zabranjivati natjecanje koje je sportsko i koje je humanitarnog karaktera.

 

Gradonačelnica koja ništa konkretno ne radi, čiji grad održava turizam, krenula je u otvoreni rat s hrvatskim narodom, a da stvar bude gora ona je Torcidu Brač prestala i simbolički pomagati još prije dvije godine kad je odbila dati dozvolu za izradu grafita posvećenog Domovinskom ratu i Vukovaru.

 

Priopćenje Torcide Brač portal Grude.com donosi u cijelosti:

 

"Ponukani izjavama lokalnih političara povodom nemile situacije koja se neki dan dogodila u Supetru oko 4. sata ujutro, osjećamo potrebu izvijestiti javnost da je takvo kolektiviziranje krivnje, prije bilo kakvog zakonitog utvrđivanja činjenica, usmjerene na Torcidu Brač nedopustivo i zlonamjerno, te isključivo usmjereno na prikupljanje jeftinih političkih bodova.

 

Naime, Torcida Brač je dana 08.06.2019. (subota) organizirala 6. izdanje malonogometnog turnira Torcida Brač Kup koji se odvio od 18:00 do 22:00 sati, bez ijednog incidenta, dok je karakter turnira, kao i svake godine do sada, bio humanitaran.

 

No, ono što se dogodilo u kasne noćne sate nakon turnira nije i ne može biti pod kontrolom Torcide Brač, niti mi kao organizacija možemo snositi sankcije za takva nedjela. Međutim, dijelu medija i javnosti, a poglavito lokalnim političarima na vlasti u Supetru, to nikako nije jasno, (a trebalo bi biti), pa primjenjuju metodu kolektivne krivnje uz najavu ''vječne zabrane'' korištenja betonskog nogometnog igrališta i ukidanja novčane potpore Torcida Kupu, čime se stvara dojam da je taj turnir egzistirao na grbači gradskog proračuna, što nije istina.

 

Nepobitna činjenica je da je gradonačelnica Supetra tu, inače simboličnu financijsku potporu, ukinula još prije 2 godine, kao što nam je uskratila i dozvolu za izradu grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu.

 

Na kraju želimo istaknuti da je ovaj turnir prepoznatljiv upravo iz svog humanitarnog karaktera, a koji se sada želi zabraniti radi izoliranog incidenta, te da se cjeloukupni novac koji se stekao održavanjem turnira svake godine proslijedio u humanitarne svrhe, bilo da se radi o pomoći potrebitim ljudima s Brača ili ljudima iz drugih dijelova RH, obnovi vukovarskog vodotornja, poplavljenim područjima ili bivšim igračima Hajduka, stoga ne dozvoljavamo i odbijamo da se na takav način blati naša udruga i svi članovi Torcide Brač!

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio