Majstor iz Drinovaca: Mi koji odrastamo na selu zdraviji smo i čvršći od ovih iz grada

Datum objave: 16.06.2019   Broj čitanja: 1693
U građevinskim poslovima stalno ćete čuti da netko nekoga zove majstorom, međutim, na nogometnom terenu to je rijetkost. Ipak, postoji iznimka i igrač nadimka Majstor, piše Večernji list BiH.
Majstor iz Drinovaca: Mi koji odrastamo na selu zdraviji smo i čvršći od ovih iz grada

 

Puno utakmica u nogama

 

On je Ante Majstorović, novi nogometaš Osijeka, koji je grad Zagreb zamijenio za ravnu Slavoniju. Majstorovićev put je takav da može reći da je doktorirao u HNL-u. Iako su neki mediji prenijeli da je on prošlogodišnje sezone najpozitivnije iznenađenje HNL-a, oni koji ga poznaju znaju da Majstor u kontinuitetu igra uspješno i tako potvrđuje nadimak koji je dobio, što zbog prezimena što zbog nogometnog talenta. Svoje prve korake Majstorović je napravio u rodnoj općini Grude, u mjestu Drinovci. Igrao je u Vinjanima u vremenu današnjeg reprezentativca Ante Rebića, a prvi seniorski klub bio mu je NK Imotski. Odatle je otišao za Split pa u Dinamo, onda na posudbu u Lokomotivu tri godine, gdje je bio jedan od ključnih braniča. Za Večernji list rođeni Hercegovac govorio je o karijeri, a za početak smo ga pitali kako komentira natpise da je iznenađenje HNL-a ako se zna da je godinama standardan i pouzdan stoper. - Pa i ja bih rekao da i nisam baš iznenađenje HNL-a jer imam gotovo 150 utakmica u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi na poziciji stopera, a tek mi je 25 godina - govori nam u uvodu Majstor iz Drinovaca, koji očekuje nastavak dobrih igara. - Nadam se da ću nastaviti s dobrom igrom kakva je bila do sada te da ću pomoći svom novom klubu da se plasiramo što dalje u Europi, a da u HNL-u zauzmemo što bolju poziciju, barem drugo mjesto - iskren je Majstorović. Prednost u novom klubu je i to što mu je jedan od najboljih prijatelja Mirko Marić. Njega je Kohorta lani izabrala za najboljeg igrača Osijeka, a momčad je cijelo vrijeme držao pri vrhu svojim golovima. Naime, Gruđanin iz mjesta Borajna drugi je najbolji strijelac HNL-a u netom završenoj sezoni. - Naravno da će mi se biti lakše uklopiti kada je tu moj prijatelj Mirko Marić, koji je jedan od najvažnijih igrača Osijeka - kaže nam Majstorović. Pitamo ga i kako komentira činjenicu da je grudsko podneblje dalo toliko velikih nogometnih imena.

 

Nedavno je Večernji list radio analizu u sklopu 60 godina kluba pa je nabrojio samo neka od velikih imena čiji su korijeni s ovih prostora ili su prve nogometne korake napravili ovdje poput Zdravka Jurčića Miša, Zvone Bobana, Krune Jurčića, Darija Šimića, Jerka Leke...

 

- Valjda je to takvo mjesto (smijeh). Mi svi koji odrastamo na selu malo smo zdraviji i čvršći od ovih iz grada. Međutim, osim bivših i nas aktualnih nogometaša, ima tu još mladih ljudi koji bi mogli nešto napraviti u budućnosti, ali uvjeti su nam katastrofa. Treba poboljšati uvjete i promijeniti stvari nabolje i onda bi bilo još i Marića i Majstorovića i svih drugih koji se danas profesionalno bave nogometom - govori nam Majstorović.

 

Najbolje ljeto

 

S obzirom na to da je odličan stoper, a oni koji su igrali s njim znaju da jako dobro odrađuje zadaće i na desnom i na lijevom beku, pitamo Majstora bi li spremno zaigrao na tim pozicijama da dobije poziv iz reprezentacije. - A ja sam po prirodi stoper i to igram u kontinuitetu posljednje tri godine, a ove dvije koje spominjete, iskreno, ne volim, ali igrao sam ih u nekoliko utakmica u Lokomotivi i u Splitu također. Međutim, kad već spominjete reprezentaciju, uskočio bih i na gol ako bi zatrebalo - ističe Majstorović. Za kraj, osim u profesionalnom, ovu godinu ispunio je i na privatnom planu. Oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Andreom prije nekoliko dana. - Naravno da mi je ovo ljeto najbolje u životu. Napokon sam ispunjen i kao čovjek i kao igrač - govori 25-godišnji nogometaš Osijeka pred kojim su novi izazovi kako u Europi tako i u HNL-u.

 

Vecernji.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio