Mostar: Građani počeli paliti smeće u središtu grada

Datum objave: 17.06.2019   Broj čitanja: 495
Već desetak dana traje farsa oko (ne)odvoza smeća u Mostaru. Građani polako počinju uzimati stvari u svoje ruke.
Mostar: Građani počeli paliti smeće u središtu grada


I dok traje natezanje između Gradske uprave Grada Mostara i udruge građana "Jer me se tiče" koji su blokirali ulaz u deponiju smeća Uborak, što je dovelo do totalne ekološke katastrofe u gradu, građani su počeli uzimati stvari u svoje ruke.

 

Tako su počeli s paljenjem smeća u središtu grada. Ovaj potez građana, iako vrlo opasan, zapravo je razumljiv.

 

Nema niti jednog gradskog kvarta da nema vlastitu divlju deponiju iz koje se širi nesnosan smrad. Hrpe smeća vidljive su gotovo na svakom koraku i zdravlje građana ozbiljno je ugroženo.

 

Prosvjednici koji blokiraju Uborak kažu da se deponija mora izmjestiti s postojeće lokacije jer je pretrpana a tu je i afera s odlaganjem mulja iz pročitača vode u kojima je navodno pronađena kancerogena tvar piralen.


 

Iz Gradske uprave Grada Mostara su bez odgovora na ovaj problem, a na to su građani naviknuti. Gradska uprava Mostara zapravo nikad i nije imala odgovor niti na jedan gradski problem.

 

Zanimljivo je, pak, da udruga "Jer nas se tiče" prosvjeduje upravo sad, u jeku turističke sezone, iako je problem deponije prisutan već dugo vremena. Nagađa se kako je cilj prosvjednika osporiti kandidaturu Mostara za Europsku prijestolnicu kulture. Inače, s ovom kandidaturom ne slaže se bošnjački politički establišment u Mostaru.

 

Grude.com/Dnevnik.ba

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio