Mostar proglašava izvanredno stanje! Policija i vatrogasci izlaze na ulicu

Datum objave: 19.06.2019   Broj čitanja: 657
Ako do sutra u podne ne bude deblokiran deponij Uborak, Grad Mostar će proglasiti izvanredno tehničko stanje! Ova odluka je izglasana kasno večeras na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara.
Mostar proglašava izvanredno stanje! Policija i vatrogasci izlaze na ulicu

 

Nakon sjednice je upućen apel mještanima da odustanu od blokade deponija, a najzanimljivije je da su svi mještani kuće izgradili nakon 60-ih godina kad je deponij izgrađen pa je nejasno zbog čega oni sad prosvjeduju zbog otpada ako se već tada tu odlagao otpad.

 

- Iskreno se nadam da nećemo morati proglasiti takvo stanje, jer ne želimo da situacija eskalira - izjavio je gradonačelnik Ljubo Bešlić.

 

Pojasnio je da bi stupanje ove odluke na snagu značilo to da će Grad preuzeti upravljanje svim segmentima i rizicima.

 

-To će značiti da mi izdajemo policiji, vatrogascima i uopće svim službama naredbe, a neprovođenje tih naredbi je kaznena odgovornost. Ponavljam, ne želim nikakve represije, želja nam je da zajednički nađemo rješenje i pozivam svoje sugrađane da shvate situaciju, jer je došlo do usijanja -poručio je Bešlić.

 

Inače, procjene su da je na ulicama Mostara do 1.500 tona smeća. Zato je dr. Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH upozorio na to da Mostaru prijeti epidemija brojnih zaraznih bolesti.

 

Grude.com/Avaz

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio