Idući tjedan očekuje se obaranje temperaturnih rekorda

Datum objave: 22.06.2019   Broj čitanja: 279
Meteorolozi u Njemačkoj rekli su kako postoji 50 posto šanse da temperature dostignu 40 stupnjeva te da je moguće i obaranje nacionalnog temperaturnog rekorda..
Idući tjedan očekuje se obaranje temperaturnih rekorda


Potencijalno rekordan toplotni udar očekuje se u većem dijelu kontinentalne Europe idućeg tjedna, uz temperature koje će se u pojedinim gradovima popeti do 38 stupnjeva, a u najtoplijim područjima i do 40 stupnjeva, podaci su meteorološkog servisa AccuWeather.

 

Kombinacija oluje preko Atlantika i visokog pritiska kroz srednju Europu povući će veoma vruć zrak iz Afrike prema sjeveru, što će dovesti do potencijalno opasne vrućine u velikom dijelu zapadne i srednje Europe, pojašnjava meteorolog AccuWeather. To će se svakako odraziti i na našu regiju gdje se u pojedinim dijelovima također očekuju visoke temperature.

 

U Francuskoj se od ponedjeljka očekuju temperature između 35 i 40 stupnjeva, a koje vjerovatno neće padati ispod 20 stupnjeva tijekom noći.

 

Francuski ministar zdravstva Agnes Buzin upozorila je lokalne vlasti, bolnice i domove umirovljenika da budu u visokoj pripravnosti, ističući da je toplotni val prošlog ljeta rezultirao sa 1.500 smrtnih slučajeva.

 

Meteorolozi u Njemačkoj rekli su kako postoji 50 posto šanse da temperature dostignu 40 stupnjeva te da je moguće i obaranje nacionalnog temperaturnog rekorda od 40,3 stupnja celzijusa, koliko je izmjereno u Bavarskoj 2015. godine.

 

AccuWeather ističe da će gradovi od Madrida do Berlina, uključujući Pariz, Bruxelles i Frankfurt, vjerovatno doživjeti višednevni toplotni udar u prvoj polovici tjedna, pri čemu se visoke temperature očekuju dalje na istoku, u Bukureštu, Beču, Budimpešti, Beogradu i Sofiji.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • lll22.06.2019 14:18 sati
    očekivano
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio