FOTO: U najljepšoj crkvi i ove godine priređen koncert klasične glazbe

Datum objave: 23.06.2019   Broj čitanja: 2281
U najljepšoj crkvi u Hercegovini, kako mnogi vole kazati za kamenu ljepoticu kojoj je temelje udario fra Gabro Grubišić, a koja je puni sjaj doživjela u vremenu fra Stanka Pavlovića, fra Bernarda Marića i fra Ante Šaravanje, održan je koncert klasične glazbe.
FOTO: U najljepšoj crkvi i ove godine priređen koncert klasične glazbe

 

Upravo je grudska kamena ljepotica, crkva svete Katarine u Grudama, posljednjih godina mjesto najljepših koncerata klasične glazbe uz pjesme vjerske tematike na području župe Grude.

 

Večeras su nazočni uživali u glazbi Sanje Vukoje koja je svirala Shostakovicha, Lane Šimić koja je pjevala uz klavirsku pratnju Brigite Šilić, Josipe Brnadić koja je svirala Chopina i Ane Pešorde koja je svojim izvedbama na gitari sve oduševila, a izvodila je Carcassija, Padoveca, Legnanija i Bacha.

 

Događaj u crkvi svete Katarine pozdravio je grudski župnik fra Stanko Pavlović. - Slušajući vas ovdje imao sam dojam kao da su svi ovi velikani, čija ste djela večeras vi izvodili, u našoj crkvi svete Katarine u Grudama. Tako je prelijepo bilo i drago mi je zbog vas dragi prijatelji što ste se okupili i podržali ovaj koncert koji je bio uistinu za svaku pohvalu - istaknuo je župnik fra Stanko. Također, pohvalio je i profesore i roditelje mladih dama koje su glazbom uveličale ovaj dan u Grudama, ususret blagdanu svetog Ivana, ali i obljetnice Međugorja i Gospinog ukazanja koje se prvi put u ovom hercegovačkom mjestašcu zbilo 24. lipnja 1981. godine.

 

Kako je sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji portala Grude.com.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ana Spajić 24.06.2019 18:16 sati
    Prelijepo ih je sve za vidjeti da sam bar bila na koncertu naš dragi fra Stanko :)
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio