Čitatelji portala Grude.com izabrali svoje favorite za drugi krug PREDSJEDNIČKIH IZBORA

Datum objave: 24.06.2019   Broj čitanja: 818
Miroslav Škoro se od pjevača, autsajdera u kratkom razdoblju pretvorio u iznenađenje anketa koje ovih dana rade razni portali diljem Hrvatske, kao i neki u Bosni i Hercegovini.
Čitatelji portala Grude.com izabrali svoje favorite za drugi krug PREDSJEDNIČKIH IZBORA

 

Portal Grude.com je proveo anketu na 500 internetskih korisnika, a prema postotku Miroslav Škoro uzima 44 posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović 40, Zoran Milanović 12 i Mislav Kolakušić 4 posto glasova.

 

S obzirom na svjetonazor čitateljstva portala Grude.com rezultat i nije preveliko iznenađenje.

 

Zašto je Škoro prvi izbor? Tijekom ranijih mjeseci donijeli smo sve relevantne informacije o Miroslavu Škori, i prije nego je postao kandidat za predsjednika, tako su u tekstovima čitanima više tisuća puta mnogi saznali i da je on doktor ekonomskih znanosti, poduzetnik koji zapošljava stotine ljudi, ali i čovjek sa zdravstvenim problemima koji se hrabro izvukao, premda mu je život visio o koncu. Kao i sami novinari portala i čitatelji portala Grude.com često reagiraju na emocije, a upravo je Škoro taj koji redovito pogađa u srž, budi emociju i takvim pristupom dobiva poene kod ljudi, kao što je slučaj u našoj anketi.

 

Predsjednicu Grabar Kitarović tijekom skoro pet godina mandata redovito smo predstavljali našem čitateljstvu kroz njezin rad i objavljivali ekskluzivne informacije i fotografije kad se naša ekipa našla s njom u društvu. Informacije smo donosili uz naglasak na sve što je radila za bosanskohercegovačke Hrvate. Radi se o osobi koja je neriješeno hrvatsko pitanje i majorizaciju hrvatskog naroda u BiH promovirala u svjetskim okvirima, kako bi svi saznali da se u Bosni i Hercegovini narod koji je izborio njenu slobodu bori za opstanak. Na prošlim izborima bh. Hrvati su joj poklonili povjerenje i u okvirima svojih ovlasti koje, poznato je, nisu nimalo velike, znala je usmjeriti pozornost na ovdašnje Hrvate.

 

Iako je možda iznenađenje 12 posto glasova za Milanovića u anketi, jasno je da je čitateljska publika portala Grude.com, nekdašnje Boboške, o Zoranu Milanoviću znala puno, s obzirom da je njegova politika, bez obzira na stranku,  bila usmjerena prema zaštiti interesa Hrvata u BiH. U noći kad je zapaljena zgrada HDZ-a u Mostaru, Zoran Milanović je odmah ujutro bio u Gradu na Neretvi i došao dati podršku bosanskohercegovačkim Hrvatima uz poruku da nisu sami. Ni na međunarodnoj sceni nije dopuštao da se hrvatsko pitanje koristi u negativnom kontekstu. Iako je napravio brojne pogreške u svom premijerskom mandatu, kako tvrde susjedi u Hrvatskoj, takav nije bio prema hrvatskom pitanju u BiH.

 

Mislav Kolakušić je pak svima nepoznanica tako da on zasigurno u BiH neće igrati nikakvu značajnu ulogu u biračkom tijelu bosanskohercegovačkih Hrvata. Premda, mora se uzeti u obzir da su korijeni Mislava Kolakušića iz Rame pa je praktički jedini Hercegovac, osim ako se uzme u obzir da su nekad davno Milanovići napustili livanjski kraj i otišli živjeti u Sinj.

 

Ivana Pernara koji je također davao ekskluzivne izjave za portal Grude.com, uz dužno poštovanje, nećemo pratiti u kampanji pošto ga ne smatramo vrijednim političkog spomena niti se njegov rad može uzeti ozbiljno.

 

Prema svemu sudeći, očekuje nas još jedna žestoka izborna utrka, možda i najuzbudljivija do sada.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio