FOTO: HVO Grude u Uzdolu! Na spomenik upisano i ime viteza Tomislava Majića

Datum objave: 24.06.2019   Broj čitanja: 1693
"Slušaj kako drhti, kako more pjeni, pitaju te jesu li zaboravljeni, za njih se pomoli, nek mi braća znaju, heroji se nikad ne zaboravljaju..."
FOTO: HVO Grude u Uzdolu! Na spomenik upisano i ime viteza Tomislava Majića

 

Gruđani, pripadnici HVO-a, pripadnici Antiterorističke jedinice nazvane po heroju iz Gruda Goranu Spajiću Gogi, obilježili su veliki dan u Uzdolu.

 

S ponosom su gledali Ramsko jezero sjećajući se herojske povijesti svog naroda i sebe u toj povijesti i s ponosom su čitali ime Tomislava Majića iz Drinovaca, u općini Grude, a koje je ispisano na spomeniku poginulim braniteljima koji je jučer svečano otvoren u Uzdolu u općini Prozor-Rama.

 

Program je započeo svetom misom koju je predvodio kardinal Vinko Puljić u 11 sati. Misno slavlje uzveličale su naše Čuvarice, a nakon toga, u 12:30 upriličen je mimohod s ratnim zastavama do spomenika.

 

 

U 13 sati svečano je otkriveno spomen obilježje koje se gradilo uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vlade Republike Hrvatske. Spomenik je blagoslovio nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

 

 

Spomenik na Uzdolu bit će trajan spomen na 134 poginula Hrvatska branitelja koji su ginuli na širem području Uzdola, i njihovu veliku i neprocjenjivu žrtvu koju su dali za nas i za čitav ramski kraj. Podsjećamo, Uzdol je 2016. godine kardinal Vinko Puljić proglasio „Mjesto posebnog pijeteta žrtvama Domovinskog rata“

 

Grude.com/Caffe Tony

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 25.06.2019 07:53 sati
    da se nikad ne zaboravi
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio