Počeli pregovori za SPAS ALUMINIJA

Datum objave: 26.06.2019   Broj čitanja: 489
Danas se premijer Vlade FBiH Fadil Novalić zajedno s federalnim ministrom energije, industrije i rudarstva Nerminom Džindićem sastao s predstavnicima kompanije Aluminij Mostar koji već duže vrijeme traže sustavno rješenje za brojne probleme s kojima se susreću.
Počeli pregovori za SPAS ALUMINIJA


Fadil Novalić je istaknuo kako svi znaju da već dugo postoji problem vezan za Aluminij Mostar, a vezan je prije svega za cijene ulaznih i izlaznih sirovina te cijene struje. One u ovom razdoblju jako negativno utječu na Aluminij tako da će, prema riječima Novalića, biti primorani povući neke radikalnije poteze.

 

"Jedini uvjet koji mi postavljamo sebi je očuvanje radnih mjesta i ova vlada se bori za to. Mi smo otvorili pregovore s Glencore Internationalom, koji je težak na stotine milijardi dolara, a uspjeh je samo prisustvo jednog ovakvog globaliste današnjem sastanku. Oni su isporučili svoje premise kako bi nastavili s ovim biznisom, a mi smo rekli kako je jedini uvjet očuvanje radnih mjesta", kazao je na današnjem sastanku Fadil Novalić.

 

Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić rekao je kako mu je drago što su danas pokrenuti inicijalni razgovori za preuzimanje Aluminija Mostar te što su već napravljeni okvirni dogovori.

 

Grude.com/Klix

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio