Koncertom klape sv Mihovil iz Prološca započelo Kulturno ljeto 2019 u župi Gorica Sovići

Datum objave: 27.06.2019   Broj čitanja: 297
Na prvi dan trodnevnice u čast svetom Petru i Pavlu u filijalnoj crkvi u Sovićima dana 26.06.2019. održan je koncert klape sv. Mihovil iz Prološca.
Koncertom klape sv Mihovil iz Prološca započelo Kulturno ljeto 2019 u župi Gorica Sovići

 

Klapa sv. Mihovil otpjevala je nekoliko sakralnih i svjetovnih pjesama na oduševljenje publike koja je svaku od pjesama ispratila velikim pljeskom.

 

Klapa je osnovana krajem 2004 godine, trenutno broji 9 članova, a glazbeni voditelj je Mario Cikojević. Klapa je izrasla na temelju tradicionalnog pučkog i crkvenog pjevanja Imotske krajine, posjeduje širok repertoar pjesama i obrada popularnih pjesama kako svjetovnog tako i duhovnog karaktera što su i pokazali na samom koncertu.

 

Klapa je svojim pjevanjem uveličala i misno slavlje koje je predvodio fra Vinko Mikulić dok je krunicu i molitvu svetom Petru i Pavlu prije Mise molio župnik fra Stipe Marković.

 

Nakon svete Mise i koncerta upriličen je prigodan domjenak u crkvenom dvorištu.

 

Ovim koncertom uveličana je proslava zaštitnika naše župe sv. Petra i Pavla te je započelo Kulturno ljeto 2019. u župi Gorica-Sovići.

 

Kulturno ljeto se nastavlja u subotu 13.07.2019. ispred zvonika sv. Ilije Proroka u Bobanovoj Dragi s početkom u 20:30 sati monodramom „Kako glumiti normalnog čovjeka“ u izvedbi Maria Filipia. Ovu večer upotpunit će pjevači gange i bećarca te svirači narodnih instrumenata.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio