FOTO: Svečano otvoren TRG na BILIMA

Datum objave: 02.07.2019   Broj čitanja: 652
"Na ovom svetom hrvatskom tlu stoljećima su naši predci sa svojim fratrima slavili svete mise. Tako su čuvali duše za Onoga, koji je sama ljubav."
FOTO: Svečano otvoren TRG na BILIMA

 

Tako počinje tekst na spomeniku koji se nalazi na Trgu brotnjačkih vinara na Bilima i kojim se označa to mjesto, utemeljeno stoljećima ranije, a koje je službeni naziv dobilo prošle nedjelje, 30. lipnja.

 

Na spomeniku na novootvorenom trgu također piše i da su Brotnjaci na konjima dogonili plodove svoje zemlje i misarima krijepili tijelo. "Tako su očuvali ovozemlje za potomstvo i ostavili poruku da su katoličke svetkovine dio nebeskog svjetla u zemaljskom mraku", zapisano je na spomeniku kojeg podižu zahvalni potomci brotnjačkih vinara.

 

Veliki dan uveličali su vitezovi, povijesne postrojbe Ljubuše Herceg Stjepana iz Ljubuškog. - To je najmanje što smo mogli učiniti da podržimo ovaj povijesni trenutak. Da se ne zaborave običaji naših predaka - poručili su, a što je na svom Facebooku objavio i Ivan Šunjić, prvi čovjek Uvijek vjernih Herceg Bosne koji se i ovog puta društveno angažirao za dobrobit zajednica i za Trg brotnjačkih vinara.

 

Svetu misu na Bilima predvodio je fra Luka Marić, a poznati hercegovački franjevac još je jednom poslao snažne poruke koje učvršćuju vezu naroda i franjevaca na tisućljetnim prostorima i vjeru u dragoga Boga.

 

 

Grude.com
Foto:Framost

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio