FOTO: Park hrvatskih velikana uljepšala umjetnička djela polaznika likovne radionice Grude

Datum objave: 03.07.2019   Broj čitanja: 2862
Picasso kao slikar i Yann Martel kao književnik bili su lajtmotiv i uvertira u 6. izložbu likovne radionice Grude koju uspješno vodi Srećko Slišković, voditelj likovne radionice Grude i voditelj likovne kolonije Brijeg, te ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma u Širokom Brijegu.
FOTO: Park hrvatskih velikana uljepšala umjetnička djela polaznika likovne radionice Grude

 

Umjetnici različitih uzrasta Stanko Spajić, Anđela Alpeza, Ivana Zadro, Ivana Spajić, Gabrijela Leko, Matija Prlić, Antonija Prlić, Mia Prlić, Lucija Zorić, Ines Marić, Matea Spajić, Matej Šimić, Ante Šimić, Ivona Miličević, Iva Šimić, Marija Janja Petrović, Antea Frankić, Tamara Tomas, Ema Mikulić, Ana Mikulić, Petar Palac, Ines Ćorluka, Marija Galić, Josipa Vukoja, Marija Sabljić, Mirjana Miloš, Domo Bošnjak, Ranko Žulj, Helena Ćorluka i Mila Zorić oduševili su svojim slikama cjelokupnu grudsku javnost koja je došla pozdraviti njihov rad u Parku hrvatskih velikana Grude.

 

Na početku programa nazočnima se obratio tvorac ovih srpanjskih večeriju u Parku kulturni djelatnik, umjetnik i veliki humanitarac, jedan od bh. rekordera u darivanju krvi Srećko Slišković. Istaknuo je kako je sretan što kroz godine broj polaznika radionice raste i što vidi koliko napreduju i koliko kvalitetni postaju oni koji su se prije šest godina priključili radu likovne radionice Grude, a koja je prepoznatljivo kulturno blago ove općine.

 

Slišković se u govoru zahvalio dugogodišnjim medijskim djelatnicima Josipu Ćorluki i Željku Andrijaniću koji godinama tekstom, fotografijom ili pak vođenjem programa pomažu realizaciju Likovne radionice Grude, te im poklonio dva svoja vrijedna umjetnička djela.

 

Voditelj Andrijanić je u svom govoru istaknuo kako su slikari iskoristili svoj talent na najbolji mogući način. - "Svako dijete je umetnik. Problem je kako da to dijete ostane umjetnik kada odraste." Te riječi izrekao je veliki Pablo Piccaso. Danas ovdje u Grudama upoznajemo se s djecom koja su odrasla, i vama mlađima i vama starijima, a koja su ostala umjetnici o kojima je Picasso govorio i o čemu svjedoče ova umjetnička djela koja gledamo i kojima se divimo ovdje u Parku hrvatskih velikana u Grudama – istaknuo je Andrijanić.

 

Govoreći o voditelju radionice Sliškoviću istaknuo je kako ga vrijedi imati u Grudama. - Hvala gospodinu Sliškoviću i vjerujemo da nas uz njega čekaju još duge godine lijepih srpanjskih. večeriju ovdje u Parku hrvatskih velikana u Grudama jer uistinu takvog entuzijasta vrijedi imati u bilo kojem društvu i bilo kojoj zajednici – kazao je.

 

Čast da otvori ovogodišnju radionicu imao je pomoćnik načelnika i pročelnik za kulturu, sport i obrazovanje u općini Grude Srećko Mikulić. – Ponosan sam kad vas vidim ovdje i kad vidim kako ste predano radili tijekom cijele godine i predstavili nam ova divna djela. Ovakvi događaji su potrebni našim Grudama. I ovaj naš lijepi Park hrvatskih velikana još je ljepši s vašim slikama i vašom nazočnošću ovdje. Želim vam sreću u budućem radu, a podršku lokalne zajednice zbog vrijednog i predanog rada na kulturnom planu uvijek ćete imati – istaknuo je Mikulić.

 

U programu su sudjelovali i Brane Zorić, pjevač benda „Nešto između“, a pratio ga je Frano Tomas. Prepoznatljivi Zorićev glas kojeg je prepoznala Croatia Records koja je izdala album njegovog benda ovog su puta konačno i s oduševljenjem mogli čuti i njegovi Gruđani kao i svirku Frane Tomasa koji ga je predano pratio.

 

Nakon službenog dijela programa uslijedilo je razgledavanje slika uz osvježavajuća pića i kolače koje su pripremili polaznici radionice.

 

I oni sada idu na zasluženi odmor, a onda od jeseni, nove slikarske teme, nova potraga za inspiracijom i pripreme za 7. izložbu Likovne radionice Grude, u srpnju 2020. Godine.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio