Tvrtko Milović ponovno imenovan za glavnog urednika dokumentarnog programa BHRT-a

Datum objave: 06.07.2019   Broj čitanja: 472
Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine potvrdio je imenovanje novinara Tvrtka Milovića na mjesto urednika dokumentarno suvremenog programa BHT-a na novi mandat od pet godina.
Tvrtko Milović ponovno imenovan za glavnog urednika dokumentarnog programa BHRT-a

 

Ovu informaciju je za Radio Sarajevo potvrdio i sam Milović, koji je otkrio da se “novinari koji su tužili BHRT nisu pojavili na ponovljenom natječaju.”

 

Epilog svega je širenje nepovjerenja prema javnom RTV servisu, sudski troškovi koje je BHRT morao platiti i obnavljanje mog petogodišnjeg mandata na mjestu urednika, dodao je Milović.

 

Podsjećamo, državna medijska kuća je prekinula ugovor na temelju presudekojom je Sud BiH utvrdio kako Milović ne ispunjava “svjetske standarde novinarstva”, te kako natječaj na temelju kojega je izabran na uredničku dužnost nije u skladu sa zakonom.

 

Očekivanja su bila kako će BHT provesti novi natječaj kojeg je Sud osporio, te kako će Milović do tada ostati na dužnosti, ali očito kako su neki odlučili sudsku odluku provesti u najkraćem mogućem roku.

 

U međuvremenu, Sud BiH nije pojasnio koji su to svjetski standardi novinarstva o kojima se govori u presudi te kada su sudovi počeli određivati što su to standardi u novinarstvu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio