Putovi Grude i HP Investing u projektu od 17 milijuna maraka

Datum objave: 13.07.2019   Broj čitanja: 2755
U okviru Projekta izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum – Stolac, danas je konačno probijen tunel Žaba (Hutovo) dužine 970 metara.
Putovi Grude i HP Investing u projektu od 17 milijuna maraka

 

Vrijednost ugovora je 23.057.197,66 maraka s PDV-om.

 

Po riječima direktora JP Ceste FBiH Ljube Pravdića, rok izvođenja je dvije godine, a radovi su počeli u listopadu prošle godine.

 

-Očekivanja su da će sredinom sljedeće godine u svibnju kompletni radovi na tunelu biti završeni – kazao je on.

 

Ugovore za izgradnju tunela dobili su na međunarodnom natječaju Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i HP Investing d.o.o. Mostar.

 

Kompletna cesta Stolac-Neum, M17.3, u dužini od 36 kilometara trebala bi biti u funkciji 2021. godine. Time bi konačno jedini bh. grad na moru – Neum, bio povezan s ostatkom zemlje kvalitetnom magistralnom cestom.

 

Ministar prometa i komunikacija F BiH Denis Lasić, ističući značaj pojekta, odnosno dugo najavljivane ceste Neum-Stolac, pojasnio je da projekt ide znatno bržom dinamikom, tri mjeseca prije predviđenog.

 

-To samo još jednom pokazuje ozbiljnost rada te se zahvaljujem svim ljudima na terenu koji su najviše doprinijeli ovom projektu – poručio je federalni ministar.

 

Načelnik Neuma Živko Matuško istaknuo je kako će cesta duga 48,8 kilometara, olakšati i skratiti putovanje do Neuma, i to će, u svakom slučaju, poboljšati turistički položaj Neuma.

 

Inače, potpisan je ugovor i za izgradnju dionice Drenovac- Stolovi dužine 8,7 km. Posao vrijedan 17 milijuna maraka, a dobio ga je konzorcij kojeg čine mostarski HP Investing i Putovi Grude, a rok za završetak te dionice je 16 mjeseci.

 

Osim toga raspisan je i tender za izgradnju dionice Broćanac-Prapratnica, do ulaza u Tunel Žaba, u dužini od 3,5 km, s dvije petlje u Babinom dolu i Oštrovcu, a rok za dostavljanje ponuda je 25. srpnja.

 

Federalna vlada je za gradnju ceste Neum – Stolac, koja je dio programa gradnje i modernizacije magistralnih cesta u Federaciji BiH, izdvojila 40 milijuna eura.

 

Grude.com/Fena

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio