FOTO: Delegacija Velike Kladuše u posjeti Grudama i Violeti: Kopirati pozitivne primjere uspješnosti

Datum objave: 17.07.2019   Broj čitanja: 1340
Delegaciju iz Velike Kladuše srdačno je primio načelnik općine Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ i šef ureda općinskog načelnika, Josip Tomić.
FOTO: Delegacija Velike Kladuše u posjeti Grudama i Violeti: Kopirati pozitivne primjere uspješnosti

 

Uspješna priča općine Grude traje već duže vremena, broj zaposlenih pokazuje pozitivne trendove, strukturu zaposlenih čine uglavnom oni iz privatnih poduzeća, a nadu ulijeva i sve veći broj obrta koji su proizvodno orijentirani. Više nego dovoljno razloga da u službenoj posjeti općini Grude kod načelnika Ljube Grizelja borave načelnik općine Velika Kladuša, Fikret Abdić sa savjetnikom Ervinom Abdićem, direktorom JKUP „Komunalije“ Amirom Đogićem i direktorom tvrtke „Alatuša“, Elminom Murtićem.

 

 

Delegaciju iz Velike Kladuše srdačno je primio načelnik općine Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ i šef ureda općinskog načelnika, Josip Tomić. Kada je riječ o općini Grude, više nego zanimljivo je da je ona najpolicentričnija općina u BiH s razvijenim ruralnim područjima poput općine Velika Kladuša koja je koncipirana u 14 mjesnih zajednica. Po razvijenosti je među prvih 10 općina u BiH što je razlog i same posjete.

 

Domaćini su u protokolu posjete gostima Velike Kladuše predstavili poslovnu zonu „Pogana Vlaka-Poljanice“ koja se površinski prostire na 35 Ha, gdje ih je primio direktor GP “Putovi” Rajko Ćutuk.

 

 

Drugi dio posjete bio je tvrtki Violeta, koja je najveći proizvodni brand u BiH i jugoistočnoj europi. Zapošljavaju 1.000 ljudi i izvoze po cijelom svijetu. Općina Grude je pogranična općina sa Hrvatskom, kao i Velika Kladuša, gdje postoji volja za prekograničnu suradnju putem fondova EU.

 

Direktori Komunalija i Alatuše predstavili su svoje proizvode programe i domaćini su pokazali interes za kupovinom istih, čime će se povećati proizvodnja i zaposlenost u velikokladuškim javnim tvrtkama.

 

Prilikom posjete načelnik općine Ljubo Grizelj je poklonio knjigu načelniku Abdiću, jer jedan od poznatih stanovnika Gruda bio je Antun Branko Šimić.

 

FOTO: Radio Velika Kladuša

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio