BiH očekuje vruća jesen

Datum objave: 26.07.2019   Broj čitanja: 281
Čović i Izetbegović nakon posljednjeg sastanka nisu došli do dogovora..
BiH očekuje vruća jesen

 

Najdalje krajem rujna mogla bi se formirati vlast na državnoj razini, poručili su nakon posljednjeg sastanka lideri SDA i HDZ-a. Zašto su optimistični nisu pojasnili. Ipak ni oporba ne miruje, najavljuju se moguće nove većine, ako aktualne ne postignu dogovor, donosi N1.

 

Čović i Izetbegović nakon posljednjeg sastanka nisu došli do dogovora, no oba lidera bila su složna u ocjeni kako bi novo Vijeće ministara moglo biti konstituirano najdalje do kraja rujna. Bakir Izetbegović pozvao je kandidata za novog mandatara da Predsjedništvu BiH napokon predloži program rada u skladu s Ustavom i Zakonom, o ostalom se kaže, može pregovarati. No, za Demokratsku frontu koja čini dio vladajuće koalicije, pregovorati se ne može oko NATO puta BiH.

 

Poziv Izetbegovića ocijenili su pokušajem ustupka prema SNSD-u, na koji ne mogu pristati. U SNSD-u su za sada bez komentara, no komentirala je oporba. Mirko Šarović uvjeren je kako dogovora još dugo neće biti. Zbog toga, kako je potvrdio novinarima, razmišlja o nekim novim većinama.

 

Matematički većinu je moguće složiti u Zastupničkom domu, a u Domu naroda SNSD ima većinu srpskih glasova. Ali što nakon toga, velika je mogućnost blokada.

 

Svi su složni u jednom, BiH očekuje vruća jesen.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio