Livno, Glamoč i Bosansko Grahovo riješili problem komunalnog otpada VIDEO

Datum objave: 26.07.2019   Broj čitanja: 771
Sve je više gradova i općina u našoj zemlji koji muku muče sa zbrinjavanjem komunalnog otpada.
Livno, Glamoč i Bosansko Grahovo riješili problem komunalnog otpada VIDEO


No, nakon mnogo godina, Livno, Glamoč i Bosansko Grahovo taj problem su uspješno riješili. Izgradili su zajedničko odlagalište komunalnog otpada i već je u funkciji.

 

Realizacijom ovog projekta, dugogodišnji problem odlaganja komunalnog otpada ne samo u Livnu, već i u Bosanskom Grahovu i Glamoču napokon je riješen na pravi način. Riječ je, naime, o zajedničkom odlagalištu komunalnog otpada koje je uglavnom kreditnim sredstvima izgrađeno po svim pravilima struke i po najvišim svjetskim standardima.

 

Prema riječima direktora “Li-čistoće” Ivice Krivića, investicija je realizirana kroz dvije faze. U prvoj fazi je bilo milijun i 400 tisuća dolara, a u drugoj oko milijun i 540 tisuća dolara. Kapacitet je šezdesetak tisuća kubika, što je za jedan grad i dvije općine dovoljno po sadašnjim količinama komunalnog otpada deset do 15 godina.

 

Gradonačelnik Livna Luka Čelan istakao je da je završetkom ovog projekta riješeno odlaganje komunalnog otpada na vrlo kvalitetan način za duži period.

 

“Ono što sada slijedi u planu je da izgradimo i sortirnicu, čime bi cjelokupni taj proces bio završen”, dodao je Čelan.

 

Ovo regionalno odlagalište komunalnog otpada izgrađeno je tako da se njegov sadašnji kapacitet uz dosta mala novčana ulaganja može u budućnosti dosta lako povećati. No, ovdje postavlja i pitanje mogućnosti dovoženja i odlaganja komunalnog otpada na ovom mjestu, osim iz Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča, i iz nekih drugih gradova i općina.

 

Detaljnije u prilogu reportera BHRT-a Frane Mioča:


Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio