Redovno konzumirate pivo? Komarci vas obožavaju

Datum objave: 29.07.2019   Broj čitanja: 438
Ljeto je doba kada komarci izlaze i kao da se lijepe za naše tijelo.
Redovno konzumirate pivo? Komarci vas obožavaju


Postoji niz razloga zašto oni neke ljude ujedaju, a neke u potpunosti izbjegavaju. Tko su "najveće mete", kako se zaštititi i kako se riješiti svraba koji nastaje nakon ujeda.

 

Ako se često bavite tjelovježbom, moguće je da ste na listi onih koji su meta komaraca. Naime, nakon što završimo vježbanje naše tijelo luči tekućine koje su veoma privlačne komarcima. Osim toga, tijelo proizvodi i običan znoj koji privlači komarce. Trudnice proizvode više ugljendioksida koji također privlači komarce, tako da su one jedna od najvećih meta.

 

Kroz nešto slično prolaze i ljudi koji često konzumiraju alkohol, a komarci se najviše "kače" za one koji su pili pivo.

 

Najslađa krv ovim insektima je nulta krvna grupa, dok izbjegavaju grupu A.

 

Ako ih se želite riješiti i spriječiti da vam prilaze, češće se tuširajte. Na taj način ćete s tijela ukloniti sve tragove znoja. Nosite odjeću svjetlijih boja kako ih ne biste privlačili i birajte širu odjeću kako biste im otežali put do vaše kože. Mažite se kremama i sprejevima za zaštitu od komaraca i, ako znate da ste osjetljivi, izbjegavajte mjesta na kojima je povećan broj komaraca, što su lokacije u blizini vode, zarasle trave, šuma i slično.

 

Jedite bijeli i crveni luk te crvenu papriku. Ovo je hrana koja je posebno odbojna komarcima. Što se čajeva tiče, konzumirajte čaj od nevena, lavande, bosiljka, nane i žalfije jer njihovi mirisi odbijaju insekte svih vrsta.

 

Kora banane i biljka čuvarkuća u sebi imaju sokove koji pomažu pri uklanjanju svraba, a jedna od jednostavnih metoda za zaštitu kože jeste da se namažete čajem od nane prije izlaska.

 

Iz kuće uklonite nepotrebne predmete i posude u kojima se skuplja voda, jer je ženkama komaraca potrebno veoma malo vode da bi u nju mogle položiti jajašca.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio