Održan Innovation Challenge kao kraj SPARK academy programa

Datum objave: 30.07.2019   Broj čitanja: 227
Nagradu je u potpunosti zaslužio tim koji je radio na web aplikaciji Startup Game.
Održan Innovation Challenge kao kraj SPARK academy programa

 

Od prošlog ponedjeljka u 11 sati pa do jučer u 18 sati u SPARKu je boravilo sedam timova koji su sudjelovali u posljednjoj aktivnosti SPARK academy programa - Innovation Challenge-u.

 

SPARK Innovation Challenge je koncept koji spaja osobe koje su završile SPARK academy (biznis i menadžment vještine) i SPARK school (programerske vještine) i od njih formira timove koji rade na problemima i izazovima s kojima se susreću postojeće kompanije, poput CRM rješenja, rješenja iz područja HR, računovodstva, financija, marketinga, internih evidencija ili bilo kakva druga rješenja problema kompanija vezana za njihovu djelatnost.

 

 

Za prvi Innovation Challenge okupili smo ukupno sedam timova koji su radili za kompanije NSoft, Zendev, Čip Sistemi, te za SPARK i SPARK school. Svaki tim je imao svoj problem za koji su u sedam dana napravili rješenje: aplikacija za evidentiranje godišnjih odmora, organizacija SPARKreators lige, platforma za upravljanje učenjem Moodle, organizacija startup konferencije, startup game, no-code platforma Chameleon, te CRM aplikacija.

 

 

Svoje radove su jučer predstavili pred žirijem, no samo jedan je mogao biti najbolji i osvojiti nagradu od 1000 KM. Nagradu je u potpunosti zaslužio tim koji je radio na web aplikaciji Startup Game: Emina Kapetanović, Rijad Tikveša, Ajna Krajinić, Enes Alešević, Kristijan Domgjonaj, Josip Buntić i Toni Marijanović. Aplikacija će se koristiti u akceleratorima i inkubatorima za upravljanje startupima na zabavan i edukativan način.


 

“Čestitam pobjednicima, ali i ostalim timovima na upornosti i trudu koji su pokazali u proteklih tri mjeseca. Također se želim zahvaliti našim predavačima (Amna Popovac, Mirna Jelčić, Ivana Perković, Larisa Halilović, Luka Prišunjak, Goran Dodig, Marin Sušac, Vedrana Marić, Danica Nenadić i Zlatan Omerspahić) te kompanijama koje su prepoznale ovaj inovativan koncept (NSoft, Zendev, Čip Sistemi). Interes za SPARK academy je bio ogroman, te ćemo nastaviti s akademijom i sljedeće godine.”, rekla je Iva Đikić, Startup & Entrepreneurship Program Manager u SPARKu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio