Grude: Potpisani ugovori vrijedni 350 tisuća KM, utopljava se Dječji vrtić Grude

Datum objave: 30.07.2019   Broj čitanja: 1437
Danas su se u Grudama, na imanju Marića gaj, okupili načelnici, gradonačelnici i predstavnici lokalnih zajednica Gruda, Širokog Brijega, Ljubuškog, Posušja i Tomislavgrada, te ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH Josip Martić.
Grude: Potpisani ugovori vrijedni 350 tisuća KM, utopljava se Dječji vrtić Grude

 

Uz načelnika općine Grude Ljubu Grizelja, sastanku su nazočili i gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, predstavnik grada Širokog Brijega, načelnik općine Posušje Branko Bago i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

 

Na početku sastanka ministar Martić je objasnio razloge zbog kojih su se danas sastali u Grudama. - Danas potpisujemo ugovore s gradovima i općinama iz ovog dijela FBiH, a tiču se dva naša programa. Jedan je program utopljavanja zgrada radi uštede energije, a drugi sanacija šteta prouzrokovanih klizištima i poplavama ili koje mogu biti prouzrokovane klizištima i poplavama. To su škole i jedan vrtić, a u općini Grude je pripremljen ugovor za sanaciju šteta od poplava i klizišta. Ukupna vrijednost ovih ugovora koje ministarstvo sufinancira je 350 tisuća KM, a također ima i sudjelovanje općina i gradova u jednom manjem iznosu u odnosu na ovaj naš. Izražavam zadovoljstvo današnjim danom. Ovi ovdje supotpisnici su aplicirali na naše programe, ispunili sve uvjete i mi smo donijeli odluku o dodijeli sredstava. I dosad smo imali sa svim ovdje nazočnima dobru suradnju, sve je išlo prema planu. Nadam se da će ovo što potpisujemo biti na dobrobit građana koji ovdje žive - istaknuo je Martić.

 

Zadovoljstvo ovim danom nije krio ni grudski načelnik Ljubo Grizelj. - Prije svega meni je drago da je Općina Grude domaćin ugovora vrijednih 350 tisuća KM. Općina Grude je dva ugovora danas potpisala, jedan je iz programa energetske efikasnosti, radi se o utopljavanju jedinog javnog dječjeg vrtića u općini Grude, a drugi je zaštita od bujica, na području platoa kod osnovne škole i dječjeg vrtića. Ovo je nastavak projekta i vjerujemo da ćemo uz nešto vlastitih sredstava uspjeti to završiti - kazao je Grizelj.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • yu30.07.2019 23:11 sati
    neka se radi
  • Ero30.07.2019 20:29 sati
    Bravo! Velika stvar za Grude
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio