Tko je opljačkao bankomat u Drinovcima? Izgleda da je poznato...

Datum objave: 03.08.2019   Broj čitanja: 1884
Sarajevski istražitelji još tragaju za razbojničkom bandom koja je 24. lipnja raznijela bankomat „UniCredit banke“ u Hadžićima i pobjegla s plijenom. Od tada nije bilo novih slučajeva, a to je, kako se odranije pokazalo, već uigrana taktika profesionalaca da jedno vrijeme naprave pauzu nakon što počine niz pljački.
Tko je opljačkao bankomat u Drinovcima? Izgleda da je poznato...

 

Izvor blizak istrazi kaže da se najviše sumnja na bandu koja, najvjerovatnije, dolazi iz Srbije. Uništavanje bankomata eksplozivom i plinom krenulo je od Jadranskog mora, preko hercegovačkih gradova, a trenutno se zaustavilo prvim do sada takvim zabilježenim slučajem u Sarajevskoj županiji.

 

-Do sada nijedan slučaj nije rasvijetljen, što zaista ukazuje da se ne radi o domaćim kriminalcima, već grupi sa strane, koja dođe, obavi posao i nestane preko poroznih granica. Poslije Hadžića nije bilo više slučajeva. Računamo da će se ponovo aktivirati kada potroše novac – kaže naš izvor iz istrage.

 

Do sada nije zabilježen sličan slučaj u Srbiji, što ukazuje da se razbojnicima više isplate pljačke valuta u bankomatima u BiH i Hrvatskoj. U većini slučajeva do sada meta napada bili su bankomati “UniCredit banke”, ali se policija nije izjasnila krije li se možda u tome motiv.

 

U svibnju ove godine raznesen je bankomat u Blagaju kod Mostara. Četiri dana poslije u Mostaru je u dva sata u noći uništen bankomat “UniCredit banke” u krugu tržnog centra “Robot” u Bišću Polju.

 

U Mostaru je u ožujku ove godine također raznesen bankomat “UniCredit banke” na objektu “Bingo”. Tada je uočen automobil A6, crne boje, koji je otišao prema jugu, piše Avaz.

 

Prošle godine u Drinovcima kod Gruda raznesen je bankomat “UniCredit banke” na objektu „Namex“. Tri maskirana i automatskim puškama naoružana muškarca dovezla su se u automobilu BMW i uz pomoć eksploziva uzrak digli bankomat.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio