Pronađen je Amerikanac koji je nestao u Baškoj Vodi

Datum objave: 08.08.2019   Broj čitanja: 410
Jacob Andrew Lingo (18), Amerikanac koji je nestao u Hrvatskoj i kojeg su tražili zadnjih 10 dana, živ je i zdrav.
Pronađen je Amerikanac koji je nestao u Baškoj Vodi

 

- Javio se bratu i obitelji. Obitelj je kontaktirala veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu koje je u bilo kontaktu s MUP-om. Obitelj je zahvalila policiji i medijima. Nećemo ga maknuti sa stranice Nestali.hr dok se ne javi u najbližu policijsku postaju jer je takva procedura - rekli su portalu 24sata.hr iz policije.

 

MUP je informaciju o njegovom nestanku objavio na portalu nestali.hr.

 

Naveli su i da je posljednji put u telefonskom razgovoru naveo da se nalazi na području Baške Vode. Putovao je sam, a planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam tjedana. Napustio je svoj dom Pennsylvaniji 24. lipnja.

 

U Beč je doputovao idućeg dana.

 

Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Za to vrijeme bio je u kontaktu s prijateljima i obitelji. Italiju je napustio 19. srpnja, obitelji je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

 

Fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda poslao je 22. srpnja, a tri dana kasnije kontaktirao je obitelj. Kazao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca.

 

Obitelj mu je na račun uplatila nešto novca, ali se kasnije pokazalo da taj račun uopće nije koristio. To je bio njegov posljednji kontakt s obitelji.

 

Nakon toga njegova mobitel više nije bio aktivan.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio