FOTOGALERIJA: Malonogometne ikone 'zapalile' Grude! Atmosfera je bila kao 2018.

Datum objave: 11.08.2019   Broj čitanja: 2108
U Grudama je jučer počeo turnir 3 na 3 i već prvog dana ponudio spektakl. Malonogometni doktori, kako ih je nazvao službeni i neprikosnoveni spiker natjecanja (s kojim se pregovara o vođenju svih sportskih događaja u idućih 50 godina) Mate Alpeza, ponudili su pregršt zanimljivih poteza koje je kroz fotografiju ovjekovječio službeni fotograf natjecanja Ivan Marić.
FOTOGALERIJA: Malonogometne ikone 'zapalile' Grude! Atmosfera je bila kao 2018.

 

Atmosfera na tribinama i na terenu bila je kao 2018. nakon osvajanja srebra i jednostavno svi su u tim uvjetima morali dati sto posto sebe.

 

U prvoj utakmici na teren je izišla domaća ekipa Filip Duda Zadro i pobijedila Oluju rezultatom 4:3. Sa slikom omiljenog Dude Marko Braćić, Ante Boban i dvojica pobjednika lige mjesnih zajednica ove sezone Stipe Mikulić i Ronald Bilić u izuzetno zanimljivoj utakmici pokazali su da su ipak klasa više ili klasa za taj jedan gol prednosti i prolazak dalje.

 

Apšolon je u drugoj utakmici bio bolji od ekipe Dado Transport 4:1. Ivan, Hrvoje, Robert, Petar i Stjepan (Barići) nadmoćno su ušli u utakmicu i do kraja uvjerljivo slavili.

 

Vau Vau je bio bolji od ekipe El paso 6:4. Jure Pandžić, David Glavota i Milan Glavota Mušica dominirali su tijekom cijele utakmice, a "Mušica" kao zadnji igrač, zabio je 4 pogotka i zaustavljao nasrtaje protivnika, kao u najboljim vremenima dok je igrao za mlađe naraštaje Drinovaca, u vremenu legendarnog Vernera Čuljka Sane koji ga je trenirao.

 

Nakon toga Studio Akord slavio je protiv ekipe Adeo čak 9:2. Tomo Palac doktorski je odradio zadatak, a suigrači Kristijan Iličić, Filip Leko i jedan od najboljih golmana Gruda Joško Tomas uvjerljivo su mu pomagali.

 

Nakon toga uslijedila je utakmica večeri o kojoj će se u Pešiji pričati desetljećima, nešto slično kao o pobjedničkoj 2015. kad je Pešija uzela Ligu mjesnih zajednica. Ekipa Pešijski radar pobijedila je Ograde Kolobarić na penale s ukupnih 6:5. Ograde su na poluvremenu imale 4:1 i 2 neiskorištena penala, međutim Stipe Marić, Davor Markota, Mate Zadro i Željko Andrijanić ubacuju u 5. brzinu i do kraja izjednačuju i slave. Kad se uzme u obzir da je Ograde Kolobarić predvodio doktor malog nogometa i futsal reprezentativac Blago Gašpar jasno je zašto će selo s periferije Grude Centra "dosađivati" pričom o ovoj utakmici još dugo.

 

Nakon toga na teren je izišla druga pešijska ekipa (Hrvoje Jurić, dugogodišnji pešijski igrač i promotor na raznim turnirima) pod nazivom Hrvatske obrambene snage i fantastično odradila posao protiv Xxx-a. Marko Marić rano je počeo parati mrežu protivnika, pa mu se pridodala i ubojita ljevica dokapetana Pešije Nikole Marića, pa Ivana Andrijanića i spomenutog Jurića za pobjedu od 6:3 i prolazak dalje.

 

Još jedna zanimljiva utakmica igrana je u večernjim satima, a sastali su se S.O. Jurić i FC Dodge gdje je nakon 3:3 u regularnom dijelu, sve odlučeno na penale koje je dobio FC Dodge. Jakov Raič, Ivan Kračić, Ivan Kolobarić i Antonio Slišković.

 

Zatim je na teren izišla ekipa Brajko Tours koja je pobijedila MNK Rudnik 4:0. Ono po čemu su posebni jesu trojica braće Kolakušić koja igraju turnire i svi su vrhunski malonogometaši. Josip, Ivica i Mirko definitivno su osvojili grudsku publiku jer su došli iz Rame s ciljem ostvarenja uspjeha na turniru.

 

Igrali su još jednu utakmicu momci iz Apšolona, a protivnik im je bio C.B. Pavo. Ekipa skrojena od Barića iz Alagovca cijelo vrijeme kontrolirala je utakmicu protiv izvrsne ekipe nekdašnjeg grudskog topnika Marija Mikulića Pave koji se u mirovini odlučio samo gledati utakmice tako da je poteze svoje ekipe u porazu 7:6 ispraćivao pljeskom. Kod službenog zapisničara imena igrača Barića su bila odvojena od prezimena (nekad prije smo ih spomenuli), a među razlozima navodi se činjenica da su negdje oko 7. minute ubili skakavca (vidjet ćete ga na fotografiji dolje) koji apsolutno nikom nije smetao i to je bio jedini incident sinoćnje večeri kojeg su zabilježili fotoreporteri.

 

Predzadnja utakmica bila je još jedna poslastica jer su na teren izišli "Anđeli". Iako su se razletali terenom, ekipa Brajko Tours, odnosno braća Ramljaci su ih savladali sa 6:2. Golman Mario Galić Manćo šokirao je na golu "Anđela", a mnogi su posumnjali zdravstveno stanje najboljeg grudskog golmana s obzirom da nijednu loptu nije uhvatio u ruke (iako je to zabranjeno, ali ako si golman profesionalac moraš, šta ima veze). Senator Ivan Ćorluka, pošto ga uvijek hvalimo, sinoć je bio izvrstan kao čovjek. Josip Grubišić nije htio pokazati izuzetno malonogometno umijeće zbog dobrih odnosa s prijateljima iz Rame koji su i nakon utakmice svratili u Jimmy na piće. Marko Miloš bio je najraspoloženiji, ali nije mogao sam. A najveći pljesak zaradio je Marinko Širić koji je nakon povratka iz Njemačke, gdje je odigrao nekoliko malonogometnih turnira, sletio izravno kod Srednje škole u Grudama i odigrao utakmicu za publiku pokazavši nekoliko akrobacija i najavivši svoj istaknuti angažman u budućim utakmicama.

 

I posljednju utakmicu odigrale su ekipe Dužice i Brdo. Dužice su pobijedile 7:1, a razlog visoke pobjede Marka Iličića, Marka Žulja, Ivana Šantića i Marka Kvesića je taj što su Brđani, po naški, zadrimali. Bilo je već kasno i protiv profesionalaca s Dužica jednostavno nije išlo.

 

Vrijedi istaknuti da su haklali ispred škole u Grudama i gosti iz Njemačke koji su došli vidjeti kakav se turnir ovdje odvija.

 

Sudac Deno Tomas fantastično je odradio svoj posao i nije bilo potrebe za antisudačkim intervencijama.

 

Nakon ovakvog prvog dana malonogometnih ikona s područja Imotskog, Gruda, Širokog Brijega, Ljubuškog, Čitluka, Rame... što li nas tek očekuje danas kada igraju:

 

Studio Akord - Blues Brothers 17:00
Mamići - Birkirkara 17:30
Vau vau - Podbablje 18:00
C.B. Winners-Vina Pilač - Kumovi 18:30
FC Dodge - Blues Brothers/Akord 19:00
Zgrade Grude - Dom Dragićina 19:30
C.B. Jimmy Woo - Donji Jukići 20:00
Filip Duda Zadro - C.B. Bellami 20:30
C.B. Jimmy Woo/Donji Jukići - Vau vau/Podbablje 21:00
Hertronic - Jazavci 21:30
C.B. Winners-Vina Pilač/Kumovi - Zgrade Grude/Dom Dragićina 22:00
Tihaljina - Hertronic/Jazavci 22:30
Bili Brig - Pešijski radar 23:00

 

 

 

Grude.com
Foto:Ivan Marić

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio