Mate Rimac u novoj poslovnoj suradnji sa Audijem

Datum objave: 12.08.2019   Broj čitanja: 266
Rimac već surađuje s Porscheom, a priča se i o suradnji s Bugattijem i Lamborghinijem. tvrtkama iz Volkswagen Grupe.
Mate Rimac u novoj poslovnoj suradnji sa Audijem

 

Predsjednik Audijeve uprave Bram Schot je u svibnju rekao da se aktivno razmišlja o budućnosti modela R8, a magazin CAR piše da će ipak dobiti nasljednika.

 

Nasljednik Audija R8 će biti električni model koji će debitirati 2023. ili 2024. godine, a koji će zajednički razvijati njemački gigant Audi i hrvatska kompanija Rimac Automobili. Audi će ga navodno nazvati RS e-tron, piše Biznis.ba.

 

Rimac već surađuje s Porscheom, a priča se i o suradnji s Bugattijem i Lamborghinijem. tvrtkama iz Volkswagen Grupe.

 

Rimac će se navodno pobrinuti za četiri električna motora i baterijama s mogućnošću brzog punjenja. Cijena osnovnog modela će biti nešto manje od 200.000 eura, a automobil će zahvaljujući pogonu na sva četiri točka od 0 do 100 km/h ubrzavati za 2,5 sekundi.

 

No, to nije sve. Audi će dobiti baterije s najnovijom tehnologijom koje će imati veći kapacitet i ponuditi veći domet. Tvrtka surađuje i s Porscheom te bi mogla koristiti elemente J1 platforme koju koristi Taycan. Budući automobil će podržavati bežično punjenje, imat će aluminijsku monokoknu šasiju, domet od gotovo 500 km, a ukupna snaga će iznositi 938 KS.

 

Audi je ozbiljan kada je riječ o električnim automobilima, a snažan električni sportski automobil bi poslužio kao dokaz tome.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio