FOTO: Film o Tomi i gangi oduševio! Nakon filma Tomo priredio tulum za pamćenje

Datum objave: 22.08.2019   Broj čitanja: 1196
Široki Brijeg i Hercegovina sinoć su bili u znaku Mediteran film festivala, a na otvaranju je predstavljen film o gangi, hercegovačkom bluesu, haikuu s kamena, o Tomi Matkoviću, legendarnom voditelju, Radio Grudama, hercegovačkim gangašima...
FOTO: Film o Tomi i gangi oduševio! Nakon filma Tomo priredio tulum za pamćenje

 

I bilo je spektakularno, ali i emotivno. Tomislav Topić na početku se obratio nazočnima. ''Nismo očekivali da će to trajati 20 godina. Bili smo uporni. Festival je težio da bude edukativan i da proizvodi film'', rekao je Topić dodavši kako se može reći da Široki Brijeg igra filmsku Ligu prvaka.

 

Producent festivala Robert Bubalo, govoreći o počecima festivala, rekao je da su svaku noć prije festivala sanjali isti san da on i Topić plaču ispred kina jer im nitko nije došao na festival. Zahvalio je svima koji na bilo koji način podržavaju ovaj festival.

 

''Svi ste vi kotačići ovog festivala. Sve vas jednako volimo i cijenimo. Mi smo vi a vi ste mi. Podržavajte nas i dalje'', rekao je Bubalo.

 

Prisutnima su se obratili i ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek koja je naglasila kako se na ovom festivalu otvaraju novi vidici te Sean Hantak ispred Veleposlanstva SAD-a u BiH, koji je rekao da je Veleposlanstvo ponosno što posljednjih osam godina podržava ovaj festival.

 

''Zadovoljstvo je biti u Širokom Brijegu i podržati ovaj festival ljubitelja dokumentarnog filma'', rekao je dodavši kako su ponosni što u filmskim radionicama sudjeluju američki filmaši.

 

Tomislav Ruk ispred HT Eroneta, glavnog pokrovitelja festivala, rekao je kako je velika čast biti dio ove velike priče, svjedočiti njegovu rastu i sudjelovati u njegovu razvoju.

 

Festival je proglasio otvorenim gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević rekavši kako je MFF utvrdio svoje temelje.
''Ovom prilikom čestitam ljubiteljima filmske umjetnosti na upornosti. Festival je dobio širinu i to je jamstvo da će on opstati'', rekao je Kraljević.

 

Zdenko Jurilj, redatelj filma 'Radio ganga', koji je nakon ceremonije premijerno prikazan na festivalu, rekao je kako nakon dugog niza godina imamo jedan veseo, drugačiji film.

 

''Pratimo radijskog voditelja, ali to nije film o njegovu životu nego kroz prizmu njegove popularne emisije pratimo posebnu sortu ljudi, tradicijske posljednje Mohikance, jedan specifičan moral, način življenja koji nestaju u ovoj današnjici'', rekao je Jurilj.

 

Ovogodišnji festival čini osam filmskih programa u kojima će biti prikazano 45 filmova. MFF nudi nekoliko svjetskih premijera, nekoliko festivalskih premijera, a neki filmovi se prvi put prikazuju u BiH.

 

Nakon službenog dijela održan je fantastičan party, a DJ je bio, naravno, Tomo Matković.

 

 Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • z.t.22.08.2019 11:28 sati
    Tomo; jedan i jedini.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio