'Udba je naša sudba': Unaprijeđena novinarka koja je potpirivala mržnju

Datum objave: 24.08.2019   Broj čitanja: 877
Nakon što je novinarka BHRT-a Amela Pokvić nakon grafita u Uskoplju ispisala salvu uvreda prema Hrvatima, a kasnije se pokazalo kako je autor svega njezin brat, očekivalo se kako će državna televizija poduzeti određene postupke prema spomenutoj novinarki zbog širenja međunacionalne mržnje. I zaista, BHRT je poduzeo određene korake.
'Udba je naša sudba': Unaprijeđena novinarka koja je potpirivala mržnju

 

Amelu Pokvić smo jučer mogli vidjeti kako vodi Vijesti na BHRT-u, što vjerojatno predstavlja nagradu za nedavne postupke. Najavljena interna kontrola BHRT-a u slučaju Pokvić očito je dala iznenađujuće dobar rezultat i odlučeno je kako Pokvić ubuduće treba široj bh. javnosti prezentirati vijesti iz zemlje i svijeta.

 

BHRT je tako još jednom poslao poruku javnosti kako je nema nikakvih problema kada Hrvate nazivate fašistima, nacistima i sličnim pogrdnim epitetima bez ikakvog razloga. Čak štoviše, ako to učinite imate velike šanse za velike iskorake u karijeri.

 

A onda ćemo se pitati zašto većina Hrvata ne želi plaćati RTV pristojbu i uporno traži javni TV kanala na svome jeziku. Upravo zbog ovakvih primjera i događaja. Samo budalama to više nije jasno.

 

Podsjećamo, Adis Pokvić iz Uskoplja ispisao je uvredljive grafite na svojoj kući i automobili koji veličaju genocid u Srebrenici te brojne druge prijeteće poruke. Sve je pripisano Hvatima, a u kampanji je sudjelovala i spomenuta perjanica BHRT-a, sestra autora grafita.

 

AU: Ero.tel

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio