Tomo Matković i Pavo Mikulić zaslužili su postati počasni članovi općine Grude

Datum objave: 24.08.2019   Broj čitanja: 1652
Iza nas je tjedan kulture i sporta, tjedan kad je Hercegovina unatoč napadima i besramnim lažima Hrvata školovanih u sarajevskoj školi, po uzoru na kumrovečku nekad, pokazala koliko je velika. Pokazala je i kako će svaki lijep događaj i kvalitetne ljude znati nagraditi i pozdraviti.
Tomo Matković i Pavo Mikulić zaslužili su postati počasni članovi općine Grude

 

Održan je veličanstveni Mediteran Film Festival koji je Široki Brijeg i Hercegovinu prikazao kao jedno od kulturnih središta ne samo u ovoj zemlji nego i puno šire. Glavni medijski pokrovitelj bio je medijski brend kod Hrvata s obje strane granice Večernji list.

 

Glavna zvijezda bio je Tomislav Tomo Matković, Imoćanin, a Gruđanin, čovjek koji je izbrendirao radijski eter do te mjere da Tomu s radio Gruda znaju od Amerike do Australije. On je hercegovački haiku s kamena, gangu, sačuvao od zaborava,a u svojoj riznici ima djela zahvaljujući kojima će Hercegovina vječno živjeti. Također, kolike je samo živote uljepšao i kolikima je dan popravio svojim smislom za humor i elokventnošću u Hitu dana radiopostaje Grude. Tomo je potvrdio da je istinski brend općine Grude i da zaslužuje biti počasni građanin.

 

Također, ovog tjedna održan je prvorazredan sportski događaj, a radi se o Ligi Hercegovine. Ono što je Kutija šibica u nekdašnjim razmjerima značila za Hrvatsku, toliko Liga Hercegovine danas znači za hrvatska područja u BiH. Na njoj igraju neki od najboljih futsalera u BiH i Hrvatskoj, a na završnici se uistinu ne može reći da je itko amater. Također, glavni medijski pokrovitelj je Večernji list, a Večernjakov pehar ove godine je uručio drugi najbolji izbornik na svijetu u prošloj godini Zlatko Dalić.

 

Glavna zvijezda lige bio je Mario Pavo Mikulić, koji je bio najbolji strijelac Lige Hercegovine. Nekad davno dok je još Grude.com bio Boboska.com, kad smo bili mladi, nevini, bez dugova i opasnih tipova oko sebe, pisali smo priču o mladiću s Kočerina koji je zabio stoti službeni gol za Grude. Jasno je da je u novijoj povijesti najbolji strijelac Gruda, ali vječni mladić s Kočerina i dalje zabija za te iste Grude tako da brojka samo raste. S obzirom koliko je sebe dao za HNK Grude kao i za samu općinu Grude u koju redovito dolazi na treninge i druženja i Mario Pavo Mikulić apsolutno zaslužuje biti počasni građanin ove općine.

 

Ovim putem portal Grude.com predlaže Općini Grude da u ovoj ili u narednim godinama, na Dan općine Grude 18. studenoga, dvojicu naturaliziranih Gruđana oslužbeni kao svoje građane, počasne Gruđane.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio