Čović: Mandatara Vijeća ministara treba imenovati odmah

Datum objave: 02.09.2019   Broj čitanja: 257
Upitan vjeruje li još u sporazum lidera koji istječe 5. rujna, kazao je "ja ne bih bio ja da nisam očekivao ono što smo se dogovorili".
Čović: Mandatara Vijeća ministara treba imenovati odmah

 

Predsjednik HDZ -a BiH i HNS-a Dragan Čović izjavio je danas da mandatara za sastav Vijeća ministara BiH treba imenovati odmah, dok su ostale stvari, kako je rekao, tehnička pitanja, prenosi Klix.ba. Čović nije dao odgovor na pitanje novinara u Mostaru kada će doći do novog sastanka lidera SDA i SNSD-a, odnosno s Bakirom Izetbegovićem i Miloradom Dodikom.

 

"Prošlog tjedna sjedio sam s američkim veleposlanikom. Moj stav je da treba odmah imenovati mandatara i dati šansu novom Vijeću ministara BiH, jer ver već smo dogovorili resore. Sve što se tiče NATO-a i godišnjih izvještaja treba onda raditi bez odlaganja. Ne smiju nas druga pitanja omesti da imamo Vijeće ministara, jer sada imamo predsjedatelja Vijeća ministara i predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH u istoj osobi", rekao je Čović.

 

Upitan vjeruje li još u sporazum lidera koji istječe 5. rujna, kazao je "ja ne bih bio ja da nisam očekivao ono što smo se dogovorili". "Mi smo nešto potpisali i to je bio produkt dugog pregovaračkog procesa. Mislim da smo prokockali 26 ili 27 dana u našem dogovaranju. Potpis koji smo stavili u uredu EU toliko je snažan i bez otvorenih pitanja da je bilo očekivati da se to završi. Mi nemamo drugog puta nego da tražimo kompromis. Naš put je ka EU, ka NATO-u, ali moramo odrediti dinamiku što je tehničko, a što strateško pitanje", kazao je Čović.

 

Inače, Čović se danas susreo s izaslanstvom Udruženja Hrvata BiH Prsten. Predsjednik tog udruženja Pavo Zubak pohvalio je profesionalnost rada HNS-a kao "nezaobilaznog okvira hrvatskog naroda". "Ono što nas iznenađuje jeste da gotovo godinu dana iza izbora još nismo formirali vlast", rekao je Zubak.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio